17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Συγκεντρωμένοι αγρότες στο λιμάνι της Σούδας

Ημερομηνία:

Με έντονη ανησυχία και προβληματισμό υποδέχτηκαν την είδηση για το “ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΠΝΟ και Υπουργείου Ναυτιλίας, οι αγρότες οι οποίοι έφτασαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα χθες στο λιμάνι της Σούδας από την Κουντούρα, τα Φαλάσαρνα το Λαφονήσι, και την ευρύτερη περιοχή της Κισάμου με σκοπό να ασκήσουν πιέσεις ώστε να φύγει πλοίο από τα Χανιά μεταφέροντας ευπαθή προϊόντα στον Πειραιά.
Οι συγκεντρωμένοι αγρότες με συμπαραστάτες τους οδηγούς των φορτηγών, συγκεντρώθηκαν έξω ακριβώς από το πλοίο της ΑΝΕΚ ενώ όπως φαίνεται και στη φωτο άναψαν φωτιές καίγοντας λάστιχα προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν ακόμα και σε αποκλεισμό του λιμανιού και του αεροδρομίου Χανίων.

Στο πλευρό των 60 περίπου αγροτών στο λιμάνι βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος από το πρωί είχε διαδοχικές συσκέψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε στο Flashnews.gr ότι  λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστή η είδηση ότι η απεργία στα λιμάνια συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη το πρωί επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βολουδάκη ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι κάνει “συντονισμένες προσπάθειες και βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο για να βρεθεί κάποια λύση”

Εν τω μεταξύ οι αγρότες των Χανίων βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος τόνοι οπωροκηπευτικών να σαπίσουν.

“Οι εξελίξεις στο Νομό Χανίων αν δεν βρεθεί μια λύση θα είναι δραματικές” τονίζει ο κ. Βουλγαράκης ο οποίος επισημαίνει ότι το αργότερο μέχρι σήμερα το βράδυ θα πρέπει να έχει βρεθεί οριστική λύση για τους παραγωγούς.

Πλοίο σήμερα Τρίτη από το λιμάνι του Ηρακλείου Αίτημα για προτεραιότητα των αγροτών από τα Χανιά

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται έντονες πιέσεις ώστε  το πλοίο Φαιστός να αναχωρήσει εκ νέου απόψε το  βράδυ, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα της Κρήτης στον Πειραιά.

Σε τέτοια περίπτωση εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η φόρτωση του πλοίου προκειμένου να αποφευχθούν τα όσα διαδραματίστηκαν την Κυριακή στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Ο κ. Βουλγαράκης χθες, στις 19:30 περίπου απέστειλε επιστολή προς τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δεικτάκη, το Λιμεναρχείο Ηρακλειου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, με το αίτημα σε ενδεχόμενο αυριανό δρομολόγιο του “Φαιστός” να υπάρξει προτεραιότητα για τις 39 νταλίκες με προϊόντα από αγρότες των Χανίων.

Νωρίτερα ο κ. Βουλγαράκης είχε επικοινωνήχει με τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Δεικτάκη σχετικά με τις καταγγελίες αγροτών από τα Χανιά ότι συνάδελφοί τους από Ηράκλειο και Λασίθι που ήταν στο λιμάνι το βράδυ της Κυριακής δεν επέτρεψαν σε φορτηγά με κηπευτικά των Χανίων να μπούν στο πλοίο με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση.

Ο κ. Δεικτάκης διαβεβαίωσε τον κ. Βουλγαράκη όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ότι δεν υπήρξε διακριτική μεταχείριση των αγροτών αλλά κρατήθηκε προτεραιότητα ανάλογα με την ώρα άφιξης των αγροτών στο λιμάνι.

“Ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις Μουσουρούλη – ΠΝΟ

Οι διαπραγματεύσεις της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη δεν οδήγησαν σε λύση της απεργίας.

Ο κ. Μουσουρούλης συναντήθηκε με εκπροσώπους των ναυτεργατών, ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές δεν έκανε πίσω και σύμφωνα με τους ναυτεργάτες δεν δόθηκε καμία ικανοποιητική απάντηση στα αιτήματά τους.

Αυτό σημαίνει ότι η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης και οι ναυτεργάτες θα συνεδριάσουν την Τρίτη για να καθορίσουν τη στάση τους.

"google ad"

Ο υπουργός έστειλε τελεσίγραφο, ζητώντας να σταματήσει η απεργία μέχρι την Τρίτη.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα.

Καταγγελία της ΠΝΟ για την αναχώρηση του πλοίου από την Κρήτη

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ καταγγέλλει ότι «χθες το βράδυ, στο λιμάνι του Ηρακλείου διαδραματίστηκαν απερίγραπτες σκηνές κατευθυνόμενης βίας και τρομοκρατίας με στόχο τους απεργούς ναυτεργάτες. Ομάδες ροπαλοφόρων τραμπούκων εισέβαλαν στο πλοίο ‘ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ’ προκειμένου να εξαναγκασθεί ο Πλοίαρχος και το πλήρωμα να εκτελέσουν το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, μεταφέροντας αγροτικά προϊόντα, πράγμα που τελικά το πέτυχαν

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...