17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συγκεντρώσεις ενημέρωσης και συζήτησης στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στα Χανιά – Οι βασικοί άξονες της παρέμβασης της “Ανταρσία στα Χανιά”

Ημερομηνία:

Παρέμβαση του δημοτικού σχήματος “Ανταρσία στα Χανιά” στα γραφεία και στις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23/4 παρουσία του υποψήφιου δημάρχου Σεραφείμ Ρίζου και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου:

Σε κάθε χώρο, και στους τρεις ορόφους της υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα τρεις μικρές συγκεντρώσεις ενημέρωσης και συζήτησης με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες όπου αναδείχθηκαν οι βασικοί άξονες της παρέμβασης μας:

1) Τονίστηκε ότι η φετινή εργατική Πρωτομαγιά στέλνει πολλά μηνύματα για την αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να αντισταθεί στις επιθέσεις που δέχεται πίσω από τις προεκλογικές εξωραϊσμένες διακηρύξεις. Αντίσταση και ανταρσία είναι το μήνυμα απέναντι στις υποσχέσεις ότι η ανάπτυξη θα απογειωθεί επειδή ο Μητσοτάκης θα δώσει περισσότερα κίνητρα στους “επενδυτές” και ο Τσίπρας κάνει τα υπερπλεονάσματα να σπάνε ευρωπαϊκό ρεκόρ. Κάτω από αυτό το πρίσμα αναδείχτηκε ότι οι δημοτικές εκλογές είναι πολιτικές εκλογές και ότι η πολιτική δυσαρέσκεια για τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στραφεί αριστερότερα αντί να επιτρέψει σε πολιτικές καταδικασμένες από τους αγώνες και την δράση της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

2) Ακόμα αναδείξαμε τη θέση μας ότι ζητήματα της έλλειψης κοινωνικού μισθού καθώς και δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, βρεφονηπιακών σταθμών και γενικότερα δομών καθώς και η διεκδίκηση τόσο ευρείας δημόσιας χρηματοδότησης τους, όσο και μόνιμων και μαζικών διορισμών για την στελέχωση τους, τα ζητήματα της στέγης και των ελεύθερων χώρων  είναι πρώτης προτεραιότητας. Η διάλυση των δημόσιων και δημοτικών δομών, οι περιορισμοί που επιβάλλουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ κτλ οδηγούν στο να φορτώνεται τα κοινωνικά βάρη η οικογένεια και κυρίως οι γυναίκες, ενισχύοντας την γυναικεία καταπίεση και τα σεξιστικά φαινόμενα.

2α) Είμαστε ενάντια στη καταπίεση των γυναικών και διεκδικούμε ίση αμοιβή για ίση εργασία. Λέμε όχι στις απολύσεις εγκύων, όχι σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, στο δρόμο, στο σπίτι. Απαιτούμε πρόσβαση των γυναικών σε ξενώνες κακοποίησης χωρίς αποκλεισμούς. Μονιμοποίηση του θεσμού του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στα Χανιά πέρα από τους περιορισμούς του ΕΣΠΑ και τη λήξη του σχετικού προγράμματος το 2020. Να αναπτυχθούν βρεφονηπιακοί σταθμοί  στους χώρους εργασίας και παιδικές κατασκηνώσεις για όλα τα παιδιά.

3) Ανοίγουμε το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα, καλοδεχούμενοι πρόσφυγες – μετανάστες, άσυλο και χαρτιά για όλους. Όχι στην ΕΕ – φρούριο, τη FRONTEX, να κλείσουν τώρα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά και την ενδοχώρα. Να δοθούν σπίτια για όλους στις γειτονιές. Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία στην πρωινή ζώνη. Εύρεση κατάλληλου χώρου υποδοχής, επίταξη ξενοδοχείων. Διερμηνείς σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και του κράτους, στα νοσοκομεία, τα υπουργεία κ.λπ. Δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες και ίσα δικαιώματα, χωρίς αποκλεισμούς.

3α) Παράλληλα διεκδικούμε μια πόλη ελεύθερη από φασίστες και ρατσιστές, να μπουν στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής με επιτάχυνση της δίκης. Θέλουμε δικαιοσύνη για τα θύματα των ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων.

Τέλος, επισημάνθηκε για ακόμα μία φορά ότι δεν θα συμμετέχουμε σε κανένα από τα μετεκλογικά παζάρια, που κάποιοι τα ονομάζουν “συνεργασίες”, για το σχηματισμό της επόμενης δημοτικής αρχής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...