15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συζητήσεις Hines – ομίλου Μαμιδάκη για δύο ξενοδοχεία στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Με την είσοδό του στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά το 2017 και το deal για την εξαγορά του Athens Ledra έναντι 33 εκατ. ευρώ ο αμερικανικός κολοσσός ανάπτυξης ακινήτων Hines είχε ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις του για μεγαλύτερη παρουσία στο εγχώριο τουριστικό σκηνικό, θέλοντας να αξιοποιήσει το θετικό momentum.

Μετά την Αθήνα και την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Athens Ledra επί της Λεωφόρου Συγγρού που μετονομάστηκε σε Grand Hyatt Athens και ξεκίνησε τη λειτουργία του την περσινή σεζόν (σε συνεργασία με τη Henderson Park, ενώ τη διοίκηση ανέλαβε η Kokari Limited, μέλος του ομίλου Γ. & Κ. Δασκαλαντωνάκης KNOSSIAN Group) ο όμιλος έχει βάλει στο στόχαστρο τον πλέον δημοφιλή τουριστικό προορισμό, την Κρήτη.

Οι συζητήσεις για την απόκτηση δύο μονάδων στον Άγιο Νικόλαο, του τριών αστέρων Coral και των τεσσάρων αστέρων Hermes βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και λίγους μήνες.

Τα δύο ξενοδοχεία στην παραλιακή γραμμή του κόλπου του Μιραμπέλλου ανήκουν στον όμιλο Μαμιδάκη από το 1996, ενώ τη διαχείρισή τους συνεχίζει να έχει  ο όμιλος AVRA Hotels Collection με έδρα το Ηράκλειο. Οι επαφές με τη “Μαμιδάκης Συμμετοχών” και τις πιστώτριες τράπεζες περιλάμβαναν κατά το ρεπορτάζ τη μεταβίβαση των βασικών περιουσιακών στοιχείων σε νέα εταιρεία συμφερόντων της Hines, με κατάθεση αίτησης εξυγίανσης από την Μαμιδάκης Συμμετοχών.

Σημειώνεται πως πέρσι ο όμιλος Μαμιδάκη ήρθε σε συμφωνία με την επίσης αμερικανική  ξενοδοχειακή αλυσίδα Wyndham για το Mirabello Beach & Village, στην περιοχή του Μιραμπέλου, ώστε να λειτουργήσει αυτή τη σεζόν υπό το εμπορικό σήμα της Wyndham Grand. Το ξενοδοχείο διαθέτει 311 δωμάτια, πάνω από 520 τ.μ. χώρους συνεδρίων και εκδηλώσεων, 5 εστιατόρια και μπαρ πισίνες, σπα, γυμναστήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία για την εξαγορά των δύο μονάδων στην Κρήτη, η παρουσία της Hines την τουριστική αγορά ενισχύεται περαιτέρω, παράλληλα με τις άλλες της κινήσεις στο real estate.

Εκτός από τη είσοδό της στο χώρο των ξενοδοχείων, η Hines- με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση η αξία των οποίων ξεπερνά σήμερα τα 116 δισ. δολάρια- έχει αγοράσει το οικόπεδο της πρώην κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη στον Κηφισό, όπου σχεδιαζόταν να αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο Academy Gardens. Πρόκειται για το ακίνητο που ανήκε στην Blackrock, η οποία προχώρησε στην απεμπλοκή της από την επένδυση.

Σε ό,τι αφορά αυτό το deal, όπως ανέφερε κατά το 4ο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ο επικεφαλής της Hines Πωλ Γομόπουλος, η εταιρεία αξιολογεί την υλοποίηση νέων επενδύσεων στα ξενοδοχεία. Επίσης, εφόσον ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, ενδέχεται το Athens Heart να περάσει στο χαρτοφυλάκιο της Hines.

Βασιλική Κουρλιμπίνη

Vicky.kourlibini@capital.gr

capital.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...