13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συλλήψεις στην Παλιόχωρα για μεταφορά όπλων από τη Λιβύη – Μεταξύ των συλληφθέντων και εμπλεκόμενος στην υπόθεση ρίψης βιτριόλης στην Κούνεβα – Λένε ότι έχουν σχέση με ΕΥΠ

Ημερομηνία:

Συνελήφθησαν προ πέντε ημερών στην Παλαιοχώρα για παράνομη μεταφορά όπλων. Ενας εξ αυτών είχε απασχολήσει τις αρχές για τη ρίψη βιτριολιού, το 2008, στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Το θρίλερ , οι αναφορές για πωλήσεις σκαφών στη Λιβύη, ο προμηθευτής της ΕΛ.ΑΣ κι οι αναρτήσεις στο facebook.

Μυστήριο καλύπτει τον εντοπισμό πριν από έξι ημέρες από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή της Παλαιοχώρας Χανίων έξι Ελλήνων 45 έως 61 ετών κι ενός 66χρονου Ισπανού οι οποίοι επέβαιναν σε ταχύπλοο σκάφος που προερχόταν από τη Λιβύη και μετέφεραν οπλισμό που προέρχεται πιθανόν από τη συγκεκριμένη χώρα.

Πρόκειται για υπόθεση με άγνωστες διαστάσεις για την οποία υπάρχει ενδιαφέρον πολλών κρατικών υπηρεσιών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες μεταφορείς όπλων είναι και 58χρονος που είχε εταιρεία καθαρισμού κτιρίων κι είχε διερευνηθεί αν είχε σχέση με τη ρίψη βιτριολιού -τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Πετράλωνα -στην τότε συνδικαλίστρια και πρώην ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα. Χωρίς να του αποδοθεί τότε οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ η υπόθεση αυτή έχει μείνει ανεξιχνίαστη .

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ένας άλλος εκ των συλληφθέντων ανέφερε ότι είναι προμηθευτής αλεξίσφαιρων γιλέκων αλλά και χημικών της ΕΛ.ΑΣ όπως και κατασκευαστής σκαφών για το Λιμενικό!

Τι επικαλέσθηκαν οι 7 επιβάτες του ταχύπλοου

Το μυστήριο δημιουργείται γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους επιβάτες του ταχύπλοου έχουν ισχυρισθεί στους λιμενικούς ότι «έχουν σχέσεις με την ΕΥΠ κι ήταν σε μυστική αποστολή στη Λιβύη». Κι αυτό προς υποστήριξη του επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες διατύπωσαν τον ισχυρισμό ότι στη Λιβύη προχώρησαν σε πώληση τεσσάρων ταχυπλόων σκαφών έναντι 400.000 ευρω το κάθε ένα για ενίσχυση του εν λόγω στρατάρχη. Μάλιστα φέρεται να υπάρχει και πρόσφατη ανάρτηση ενός εκ των επιβατών του ταχύπλοου στα social media έχοντας στο πλευρό του Λίβυο αξιωματικό και με σχολιασμό για την ανάγκη ενός «διαρκούς πολέμου». Ακόμη οι επιβάτες του σκάφους υποστήριξαν ότι κουβαλούν δώρο προς την ελληνική κυβέρνηση μία τιμητική πλακέτα από τον εν λόγω Λίβυο στρατιωτικό. Επιπλέον ορισμένοι από τους συλληφθέντες απέδωσαν μεγάλη ποσότητα αλιευμάτων που βρέθηκαν στο ταχύπλοο σε «δωρο» των Λίβυων μαχητών.

Πού στρέφονται οι έρευνες του Λιμενικού

Ωστόσο στελέχη του Λιμενικού που ερεύνησαν την υπόθεση δεν φαίνεται να επιβεβαίωσαν -τουλάχιστον αρχικά-την σχέση των επιβατών του ταχυπλόου με μυστικές υπηρεσίες, ούτε και με «ειδικές αποστολές» από ελληνικές κρατικές αρχές. Επιπλέον αμφισβητούν κι άλλους ισχυρισμούς ορισμένων εκ των συλληφθέντων για τις επαγγελματικές δραστηριότητες που δήλωσαν.

Ακόμη ερευνούν τον ισχυρισμό τους για πώληση ταχυπλόων στη Λιβύη -έχει εντοπισθεί η εταιρεία που φέρεται να κατασκευάζει τα αναφερόμενα σκάφη- αλλά και τον λόγο μεταφοράς του οπλισμού. Ερευνούν μάλιστα το ενδεχόμενο οι επιβάτες να προχωρούσαν σε μεταφορά όπλων από Λιβυή προς κυκλώματα λαθρεμπόρων με έδρα την Κρήτη.

Η δίκη των επτά επιβατών του σκάφους στην Κρήτη αναβλήθηκε για τις 17 Ιουλίου μ επίκληση προβλημάτων υγείας που παρουσίασε ένας εξ αυτών. Ολοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...