13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους Κούρδους του Αφρίν

Ημερομηνία:

Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με οργανώσεις Κυπρίων στην Ελλάδα και τους Κούρδους που ζουν στη χώρα, πραγματοποιούν το απόγευμα της Τρίτης συγκέντρωση στα Προπύλαια σε ένδειξη συμπαράστασης στους Κούρδους του Αφρίν. Θα πραγματοποιηθεί πορεία προς την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η ΛΑΕ, οργανώσεις Κυπρίων στην Ελλάδα και Κούρδοι που ζουν στη χώρα θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την τουρκική πρεσβεία της Αθήνας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Κούρδους του Αφρίν που βάλλονται από τις τουρκικές δυνάμεις και τους σύριους συμμάχους τους.

Σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ επισημαίνει πως ο συνεχιζόμενος αγώνας των Κούρδων στο Αφρίν είναι εθνική υπόθεση για την Ελλάδα. Παράλληλα, αναφέρουν ότι αν η Τουρκία σταθεροποιηθεί στο Αφρίν δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη ΣΥΡΙΑ και θα προσπαθήσει να επεκτείνει τις δυνάμεις της.

«Αποτελεί ντροπή και όνειδος για την ελληνική κυβέρνηση και όλο το βρώμικο μνημονιακό τόξο, που δεν τόλμησε να εκδώσει κανένας τους ούτε μια ανακοίνωση αποδοκιμασίας της τουρκικής εισβολής και βαρβαρότητας στην Αφρίν. Ο συνεχιζόμενος αγώνας των Κούρδων στην Αφρίν είναι και δικός μας αγώνας. Συνιστά και εθνική υπόθεση για την Ελλάδα

Αν η Τουρκία σταθεροποιήσει την κατοχή της στην Αφρίν, δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από την Συρία και αντίθετα θα προσπαθήσει να επεκτείνει στην χώρα αυτή τα κατεχόμενα εδάφη και την επιρροή της, προκειμένου να ενδυναμώσει τον ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή. Γι’ αυτό η αλληλεγγύη στον αγώνα των Κούρδων στην επαρχία Αφρίν είναι ταυτόχρονα αγώνας για την προάσπιση της Κύπρου και του Αιγαίου και την εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας».

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι σύμμαχοι τους κατέλαβαν το Αφρίν την Κυριακή, απωθώντας τους Κούρδους μαχητές. Όπως καταγγέλλουν Κούρδοι και δημοσιογράφοι, η περιοχή λεηλατήθηκε από τους Τούρκους και τους συμμάχους τους.

Κλειστός ο σταθμός του μετρό

Όπως ανακοινώθηκε, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» θα είναι κλειστός από τις 16.30 και μέχρι νεωτέρας. Η διέλευση των συρμών θα γίνεται κανονικά χωρίς να πραγματοποιείται στάση στον συγκεκριμένο σταθμό.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...