18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Συλλαλητήριο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και στα Χανιά στις 11 Φεβρουαρίου

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Χανίων στην οποία ενημερώνουν για την απόφαση διοργάνωσης συλλαλητηρίου για την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης σημειώνονται τα εξής:

Με συμμετοχή και σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/2/2015 ανοιχτή Γενική Συνέλευση στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Χανίων. Το παρόν στη Συνέλευση έδωσαν εργαζόμενοι, αλληλέγγυοι και ακροατές, που επί 20 μήνες κράτησαν όρθια, ελεύθερη και ανοιχτή τη Δημόσια Ραδιοφωνία των Χανίων!

Με απολύτως δημοκρατικό τρόπο συζητήθηκαν όλα τα θέματα και οι προτάσεις των παρόντων στη Συνέλευση με βασικό μέλημα το αύριο της τοπικής ΕΡΑ, μετά την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή.

Αρχικά διαπιστώθηκε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η αγωνία της τοπικής κοινωνίας για την ανάγκη να αξιοποιηθεί, αλλά και να ενισχυθεί η πολύτιμη εμπειρία των 20 μηνών αυτοδιαχείρισης, ώστε τα Χανιά να αποκτήσουν ένα πραγματικά δημόσιο ραδιόφωνο όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι πολίτες!

Επίσης στο σύνολό τους οι παρόντες στη Γ.Σ., ζήτησαν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την κατάργηση του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ!

Αποφασίστηκε επίσης η συμπόρευση με τους συναδέλφους στην Αθήνα και η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων την Τετάρτη 11/2 στις 6μ.μ. με κεντρικό σύνθημα « 20 μήνες μαύρο στη δημοκρατία, 20 μήνες αγώνα, ΝΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΡΤ ΤΩΡΑ!».

Παράλληλα η Γενική Συνέλευση υιοθετεί πλήρως το κείμενο – κάλεσμα των συναδέλφων της ΠΟΣΠΕΡΤ για το συλλαλητήριο της Τετάρτης στην Αγία Παρασκευή! (δείτε εδώ)

ERT

Εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι ξεκινάμε άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για τις εξελίξεις στην τοπική ΕΡΑ, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, με παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς, σε τοπικούς φορείς, σωματεία, στο δρόμο, στις λαϊκές και όπου αλλού χρειαστεί.

Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις όλοι εμείς που κρατήσαμε την ΕΡΑ Χανίων ανοιχτή στην κοινωνία επί 20 δύσκολους μήνες, δηλώνουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας ότι θα αγωνιστούμε για μια οπτικοακουστική πόρτα ανοιχτή, ακηδεμόνευτη κι ελεύθερη, για τους πολίτες, τον πολιτισμό, τη Δημοκρατία, την κάθε διαφορετικότητα! Δεν αποδεχόμαστε όσους έκαναν διαφορετικές επιλογές και στάθηκαν εμπόδιο στον αγώνα μας! Δεν αποδεχόμαστε «διορισμένους» διευθυντές, προϊσταμένους και διοικητές, αλλά επιμένουμε να προχωρήσουμε αυτοδιαχειριστικά, πλάι – πλάι με τους αλληλέγγυους που στάθηκαν όρθιοι δίπλα μας όλο αυτόν τον καιρό!

Θα διαφυλάξουμε και θα ενισχύσουμε την εμπειρία του αυτοδιευθυνόμενου 20μηνου αγώνα!

Η ώρα της νίκης έφτασε! Όχι γιατί μας περίμενε, αλλά γιατί ΕΜΕΙΣ βαδίσαμε προς αυτήν.

Εργαζόμενοι και Αλληλέγγυοι στην ΕΡΑ Χανίων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...