25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην ΕΡΤ σήμερα

Ημερομηνία:

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη, στις 18:00, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με την ΠΟΕΣΥ, την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΣΠΕΡΤ.Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών «δεν έδωσαν καμιά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ.
Η Συνομοσπονδία ζητεί την «άμεση ανάκληση της ΠΝΠ», η οποία, όπως επισημαίνει «εκτός από την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τις δημόσιες επιχειρήσεις, την περιουσία και το μέλλον τους» και προειδοποιεί ότι οι κινητοποιήσεις της θα κορυφώνονται «όσο συνεχίζονται οι βάρβαρες, αντιδημοκρατικές και αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές».

Και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ «απαιτεί την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που άνοιξε παράνομα και αντισυνταγματικά το δρόμο της κατάργησης οργανισμών, με Υπουργικές Αποφάσεις, με χαρακτηριστική την περίπτωση που προκάλεσε ‘ξαφνικό θάνατο’ στην ΕΡΤ και την απόλυση 2.700 εργαζομένων. Ύστερα μάλιστα και από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ζητά την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με τις συχνότητές της, υποχρεούται η κυβέρνηση να ανακαλέσει κάθε πράξη που αφορά την ΕΡΤ».
Η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, ενώ καλεί αύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου όλους τους προέδρους των ομοσπονδιών – μελών της, σε σύσκεψη, για να εκτιμηθούν όλες οι εξελίξεις.

Παράλληλα, το Συντονιστικό φορέων και οργανισμών του Δημοσίου που απειλούνται με «λουκέτο» έχει προγραμματίσει επίσης για σήμερα στις 13:00 συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή.
Σε συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη μέσα στην ΕΡΤ το Συντονιστικό φορέων και οργανισμών του Δημοσίου που απειλούνται με «λουκέτο» αποφάσισε «να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με στόχο να καταργηθεί άμεσα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να ξαναλειτουργήσει επίσημα η ΕΡΤ και να ανατραπούν τα εφιαλτικά μέτρα συγκυβέρνησης – τρόικας – επιχειρηματικών ομίλων που μεταξύ άλλων στοχεύουν στο κλείσιμο σημαντικών κοινωνικών φορέων του Δημοσίου και στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων».
Απηύθυνε επίσης κάλεσμα προς όλους να στηρίξουν τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και προειδοποίησε ότι οι εργαζόμενοι θα απαντούν δυναμικά «σε κάθε κυβερνητική ενέργεια καταστολής εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αγώνων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ