17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Όχι στο ξεκλήρισμα των κτηνοτρόφων!

Ημερομηνία:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ, ΣΤΙΣ 11πμ στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ στον κόμβο προς Μεγάλα Χωράφια με τα αγροτικά μας αυτοκίνητα

Συντονιζόμαστε πανελλαδικά με τους υπόλοιπους κτηνοτρόφους και παλεύουμε ενάντια στον οικονομικό στραγγαλισμό και το ξεκλήρισμα που οδηγούνται χιλιάδες μικρομεσαίοι παραγωγοί, λόγω της κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων στην παραγωγή και εμπορία των κτηνοτροφικών προϊόντων, στον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται σε μια περίοδο, όπου οι χαμηλές τιμές παραγωγού στο γάλα και στο κρέας από τη μια και το αυξημένο κόστος παραγωγής από την άλλη σφίγγουν τη θηλιά για όλο και περισσότερους κτηνοτρόφους.

Η απάντηση του υπουργού και της τρικομματικής κυβέρνησης στα δίκαια αιτήματα μας, είναι οι λεγόμενες «εισοδηματικές ενισχύσεις» – ψίχουλα (ντε μίνιμις) για τους κτηνοτρόφους, μιας και η πλειοψηφία των αιγοπροβατοτρόφων και των βοοτρόφων στις πεδινές περιοχές έχουν λαμβάνειν στην πλειοψηφία τους 300 – 500 ευρώ όλα κι όλα, ενώ στις ορεινές περιοχές δε φαίνεται ότι θα δοθεί τίποτα και η μερίδα του λέοντος από τα 30 εκατ. ευρώ θα προσφερθεί στις μεγάλες βιομηχανικές κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις. Ζητάμε δωρεάν νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων.

Μια σειρά άλλοι παράγοντες όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ, η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, η μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ από 11% στο 6% για τα αγροτικά προϊόντα. Παράγοντες όπως το νέο φορολογικό, που με την απόφαση για τήρηση λογιστικών βιβλίων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ εξαθλιώνει τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, ενώ θα σημάνει και την κατάργηση της επιστροφής του ΦΠΑ.

Οι αρνητικές εξελίξεις από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική και στον κλάδο της κτηνοτροφίας αφορούν και τη διατροφή του λαού, την υπονόμευση της δυνατότητάς του να έχει πρόσβαση σε φτηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα με υψηλή μάλιστα θρεπτική αξία όπως είναι το γάλα και το κρέας.

   Ο Πρόεδρος: Σταυριανουδάκης Μανούσος

   Ο Γραμματέας: Αλεξανδράκης Κώστας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...