27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Συμβιβασμό και υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης ζητά ο Σταύρος Θεοδωράκης με δηλώσεις του στο Reuters | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε ευθεία παρέμβαση στη διαπραγματευτική διαδικασία προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, πρόεδρος του Ποταμιού, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση με δηλώσεις του στο Reuters, “να εγκαταλείψει μαξιμαλιστικές θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα”!

Η παρέμβαση που γίνεται εις το όνομα της αναγκαιότητας για “εθνική συνεννόηση” έγινε δίχως ο κ. Θεοδωράκης να έχει συνεννοηθεί κανένα άλλο κόμμα ούτε την κυβέρνηση η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν μέσω μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας στην Ευρώπη…

Συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας στο ερώτημα του Reuters για την απόφαση της Ε.Κ.Τ. να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα, απάντησε ως εξής:

«Μη σας ξεγελάει ο ήλιος της χώρας μας. Νομίζω ότι μαζί με τον ήλιο μαζεύονται πάνω από την Ελλάδα και πολλά σύννεφα. Πρέπει να προσπαθήσουμε, αυτή τη φορά χωρίς καθυστέρηση, να δούμε πίσω από την «κουρτίνα» της θριαμβολογίας που έχει δημιουργηθεί. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ουσιαστικά απειλεί τη ρευστότητα των τραπεζών. Θα πρέπει λοιπόν να δώσουμε μια μεγάλη μάχη στο Eurogroup για να γυρίσουμε το παιχνίδι και νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε. Έφτασε η στιγμή η κυβέρνηση να εγκαταλείψει μαξιμαλιστικές θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Αν το κάνει αυτό, αν «πατάει» δηλαδή στην πραγματικότητα, είμαστε μαζί της.

Το Ποτάμι έχει καταθέσει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τη διαπραγμάτευση. Μια πρόταση ρεαλιστική, η οποία παράλληλα μας απομακρύνει από τα λάθη του παρελθόντος, χωρίς να μας οδηγεί σε βήμα στο κενό. Επιθυμία μας είναι αυτή την πρόταση να την συζητήσουμε. Ο κύριος Τσίπρας, ο νικητής των εκλογών, ο Πρωθυπουργός, νομίζω ότι πρέπει να πάρει μια πρωτοβουλία, στο εσωτερικό μέτωπο. Να συζητήσει δηλαδή με αυτούς που μπορεί να είναι σύμμαχοι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας. Πιστεύω ότι έχει φτάσει η ώρα για μια εθνική συνεννόηση γιατί ο χρόνος της Ελλάδας λιγοστεύει επικίνδυνα”.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=48DGJT4URG8″]

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...