15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συμβολική κατάληψη αντιεξουσιαστών στο κτίριο της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου: “Οι καταλήψεις παραδίδουν τα κτίρια πίσω στην κοινωνία. Δεν αποτελούν ιδιοκτησία μας. Επιτίθενται στην έννοια της ιδιοκτησίας” | Φωτογραφία

Ημερομηνία:

Το κτίριο της πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, επί της λεωφόρου Δικαιοσύνης, κατέλαβαν, τα ξημερώματα της Τετάρτης, περίπου 30 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Αφού παραβίασαν τις κεντρικές εισόδους, μπήκαν στο χώρο, κρέμασαν πανό από τα παράθυρα και την ταράτσα και κατόπιν αποχώρησαν.

Η ενέργεια αυτή στοχεύει, σύμφωνα με εκπροσώπους τους χώρου, στην υπεράσπιση των καταλήψεων και την επίθεση στην έννοια της ιδιοκτησίας, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί αντίδραση στο “στίγμα” του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη για απελευθέρωση των υπό κατάληψη χώρων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο, οι αντιεξουσιαστές καλούν σε συγκέντρωση την Πέμπτη 5/12/19 στις 11.00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Στις 4/12/19 το ξημέρωμα 30 συντρόφισσες και σύντροφοι παραβιάσαμε τις κεντρικές εισόδους και εισήλθαμε στο πρώην αστυνομικό τμήμα (χρόνια παρατημένο) το οποίο είναι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Δικαιοσύνης, κρεμάσαμε πανό από τα παράθυρα και την ταράτσα και αποχωρήσαμε αφήνοντας τις πόρτες ανοιχτές.

Οι καταλήψεις παραδίδουν τα κτίρια πίσω στην κοινωνία. Δεν αποτελούν ιδιοκτησία μας. Επιτίθενται στην έννοια της ιδιοκτησίας. Είναι η ελάχιστη διεκδίκηση των χώρων που μας έχουν κλέψει. Των σπιτιών που μας βάζουν να πληρώνουμε λες και είναι χρυσός, των δημόσιων χώρων που πρώτα καταστρέφουν με τραπεζοκαθίσματα και μετά γεμίζουν με κάμερες και μπάτσους, των δημοσίων εκτάσεων που ξεπουλάνε στις μαφίες των κατασκευών. Αυτοί λοιπόν που μας κλέβουν τη γη, το νερό, τον μόχθο και τον αέρα που αναπνέουμε, τώρα μας ζητάνε με θράσος να παραδώσουμε λιγοστά τετραγωνικά μέτρα που στεγάζουν τους αγώνες μας για ελευθερία.

Το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη είναι το σάλπισμα μιας νέας μάχης ενός ευρύτερου κοινωνικού-ταξικού πολέμου που εμπλέκει εκ των προτέρων πλατιά τμήματα της κοινωνίας. Από τα εργασιακά κάτεργα, τα πανεπιστήμια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών μέχρι τις γειτονιές και τις τοπικές κοινωνίες, οφείλουμε όλοι και όλες να οργανωθούμε και να δημιουργήσουμε ένα ευρύ και πολύμορφο μέτωπο αγώνα. Ένα μέτωπο ανάλογο της αλαζονείας του κράτους και της οργής των καταπιεσμένων.

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

OI ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

Υ.Γ. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του «πρώην» χουντικού και νυν «δημοκράτη» Βορίδη στο Ηράκλειο, του ιδεολογικού καθοδηγητή της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Κούλη και ένθερμου υποστηρικτή του δόγματος «Νόμος και τάξη» καλείται συγκέντρωση την Πέμπτη 5/12/19 στις 11.00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Συντρόφισες και σύντροφοι απο το Ηράκλειο

Δείτε και φωτογραφία:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ