15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συμβολικός αποκλεισμός της Εφορίας Χανίων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ημερομηνία:

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας Χανίων για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών προχώρησαν από τις 11 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων και του Συλλόγου ΠΕ Εκπαιδευτικών ν. Χανίων.

Σε σχετικό πανό του Εμπορικού Συλλόγου που αναρτήθηκε έξω από την Εφορία αναφερόταν:

“Αντιστεκόμαστε σε απειλές και πλειστηριασμούς. Καμιά κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εργαλειών δουλειάς, καταθέσεων”.

Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν φυλλάδια σε πολίτες που περνούσαν από το σημείο και η Εφορία Χανίων λειτούργησε κανονικά. Στο τέλος, αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα στην προϊστάμενη της Υπηρεσίας.

40357547152_0353575366_h

Μεταξύ των αιτημάτων που αναγραφόταν στο ψήφισμα ήταν και τα εξής:

Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.

Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.

Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο “κόκκινο”, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Διαγραφή των τόκων και “κούρεμα” του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

Διαβάστε και το Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Χανίων:

40401740371_3ff50c3724_h

Η ΟΕΒΕΝΧ πορευόμενη παράλληλα στη γραμμή και στις απόψεις της ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με το θέμα των Ηλεκτρονικών Πλειστηριασμών καλεί το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του.

"google ad"

Καλούμε τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς  όπως και την  Τοπική Αυτοδιοίκηση  Α΄ και Β΄  Βαθμού  να συμπορευτούμε στον αγώνα ενάντια στην αδικία.

Προτείνουμε στο πολιτικό σύστημα για μια κοινή πρόταση νόμου όπου θα προστατεύονται η πρώτη κατοικία, η επαγγελματική στέγη και ο πάγιος εξοπλισμός των επιχειρήσεων

Είναι παράλογο να εξαιρούνται οι  επαγγελματίες και οι βιοτέχνες από την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Απέναντι στον νόμο είμαστε όλοι ίσοι.

Δεν είναι σωστό να χαθούν ο κόπος και ο μόχθος ενός ολόκληρου λαού.

Όταν ζητάμε προστασία δεν εννοούμε χωρίς προϋποθέσεις ούτε αναφερόμαστε στους κατ΄επάγγελμα κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες, αλλά σε αυτούς που είδαν πράγματι τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά και να εξανεμίζονται μέσα στην κρίση.

Τις επόμενες μέρες ξεκινάμε μια εκστρατεία κινητοποίησης των Χανιωτών παράλληλα με τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ. Θα είναι τόσο έντονες που θα υποχρεώσουν το πολιτικό σύστημα να αντιληφθεί το πρόβλημα και να αναλάβει τις ευθύνες του.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ-ΒΙΟΤΕΧΝΗ-ΕΜΠΟΡΟΥ

Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Ζωγραφάκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...