16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση στην Πλατεία Αγοράς ενάντια στον πόλεμο στη Συρία ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Ημερομηνία:

Κάλεσμα απευθύνει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στα μέλη του Συλλόγου αλλά και σε απλούς πολίτες να συμμετάσχουν στη σημερινή αντιπολεμική κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ  του Eμπορικού Συλλόγου Χανίων  στην συνεδρίαση την Τρίτη 17/3 συζήτησε μέσα σε κλίμα ανησυχίας για τον πόλεμο στην Συρία.

Θα θέλαμε να καταγγείλουμε απερίφραστα την νέα επίθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ- Μ.Βρετανία -Γαλλία ενάντια στην Συρία. Τα προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν (χημικά)και για άλλες χώρες παλαιότερα , δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια .Δεν μπορούν να κρύψουν ότι ματοκυλίζουν τον λαό της Συρίας για την μοιρασιά των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς ,  σκορπώντας τον θάνατο στους λαούς.

Το νέο  κτύπημα του ΝΑΤΟ  δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους και αμέτοχους γιατί πολύ εύκολα ο πόλεμος μπορεί να διαβεί την πόρτα των σπιτιών μας σκορπώντας τον όλεθρο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και οι προηγούμενες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες με τις πολιτικές τους. Δεν μπορείς να λες ότι κρατάς αποστάσεις από την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία και παράλληλα να έχεις μετατρέψει την χώρα σε ορμητήριο θανάτου για το ΝΑΤΟ και τους συμμάχους  τους.

Η αναβάθμιση  των βάσεων και ιδιαίτερα της Σούδας και η ολοένα μεγαλύτερη συμμετοχή στα σχέδια του ΝΑΤΟ μόνο δεινά μπορεί να φέρει για τους γειτονικούς λαούς αλλά και για τον Χανιώτικο λαό.

Καλούμε τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να πάρουν θέση και να καταδικάσουν το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που γίνεται στην γειτονιά μας μπροστά στα μάτια μας.

Καλούμε τους συναδέλφους μικρούς εμπόρους, αυτοαπασχολούμενους  να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων αλλά και τα Σωματεία εργαζομένων την Τετάρτη 18/4/2018 στις   7 το απόγευμα   στην Πλατεία της Δημοτικής  Αγοράς καταδικάζοντας το έγκλημα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Συρίας.

-Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να πάψουν οι θάλασσες και τα εδάφη μας  να αποτελούν ορμητήρια θανάτου.

-Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας και οι υπόλοιπες ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα. Να φύγουν άμεσα τα ΝΑΤΟικά πλοία από το Αιγαίο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟικές δαπάνες.

-Καμία αλλαγή συνόρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες και αποστολές που βρίσκονται έξω από τα σύνορα. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που αποδεικνύονται παράγοντες πολέμου και αποσταθεροποίησης και οδηγούν τους λαούς στον όλεθρο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...