20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συμμετέχουν στην κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπάλληλων την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό

Ημερομηνία:

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων – Μαγειρων Χανίων συμμετέχει στην κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπάλληλων την Τετάρτη 20/05 στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το Σωματείο Eπισιτισμού Ν. Χανίων καλεί τους εργαζόμενους στον επισιτισμό τους, εποχικά εργαζόμενους στις επισιτιστικές αλυσίδες να δυναμώσουν  τον αγώνα τους ώστε να μην πληρώσουμε οι εργαζόμενοι τις συνέπειες της πανδημίας.Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας τους τελευταίους μήνες μας προετοιμάζει για το ποιος θα είναι ο χαμένος για ακόμα μια φορά. Χιλιάδες συνάδελφοι που οι επιχειρήσεις τους έχουν τεθεί σε αναστολή σε όλο τον Νομό Χανίων ζούνε εδώ και μήνες με ελάχιστο εισόδημα που δεν φτάνει για να ικανοποιηθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες. Εκατοντάδες είναι αυτοί που παραμένουν από την αρχή της καραντίνας χωρίς καμία στήριξη, καθώς εργάζονταν εποχικά και δεν είχαν καταφέρει να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων ώστε να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας. Μεγάλη ανασφάλεια προκαλεί σε όλους τους εργαζόμενους οι προθέσεις πολλών μεαλοεργοδοτών είτε να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους είτε να δουλέψουν με μειωμένο προσωπικό.

Ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά ότι οι εποχικά εργαζόμενοι του κλάδου αυτήν την περίοδο υπό κανονικές συνθήκες θα δούλευαν. Με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας πρέπει εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να καλυφθεί το εισόδημά τους.

Οι ψηφισμένες Π.Ν.Π διαμορφώνουν ένα αντεργατικό πλαίσιο που ήρθε για να μείνει.Μας προετοιμάζουν για τις προθέσεις της κυβέρνησης για το ποιος θα είναι ο πραγματικά χαμένος από την πανδημία.Για άλλη μια φορά θα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας πάνε περίπατο όταν πλήττουν την κερδοφορία μονοπωλίων, όπως έγινε πρόσφατα με την απόφαση που δίνει το δικαίωμα στις αεροπορικές εταιρείες να μην αφήνουν στα αεροπλάνα θέση κενή μεταξύ των επιβατών.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το προηγούμενο διάστημα πήραμε μια σειρά πρωτοβουλίες ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και  το εισόδημα των συναδέλφων. Οι κινητοποιήσεις μας των ταξικών σωματείων του κλάδου σε όλη την Ελλάδα ήταν αυτές που ανάγκασαν την κυβέρνηση να πάρει έστω και αυτά τα λίγα μέτρα ανακούφισης για τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Στις 15 Μάϊου ήταν η καταληκτική ημερομηνία επαναπρόσληψης με βάση την τοπική ΚΣΣΕ για τα Ξενοδοχεία του Νόμου. Το σωματείο μας, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων και πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων. Διεκδικούμε από κοινού με τους συναδέλφους μας στα Ξενοδοχεία  μέτρα προστασίας του εισοδήματοςμας, να τηρηθούν οι ΚΣΣΕ.

Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας, τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος. Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων την Τετάρτη 20/05 στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Καλούμε σε κοινή συμπόρευση τους εργαζόμενους του κλάδου , ώστε να δυναμώσουν τα σωματεία μας να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση και τους εργοδότες την τήρηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.

Πληρώσαμε τόσο την κρίση τους όσο και την ανάπτυξη τους. Δενμοιραστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια τα κέρδη τους δεν θα μοιραστούμε τις συνέπειες της πανδημίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...