15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συμμετοχή της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων στην πανευρωπαϊκή γιορτή “Love Your Local Market”

Ημερομηνία:

Η πανευρωπαϊκή γιορτή τοπικών αγορών, “Love Your Local Market”, η οποία είναι αφιερωμένη στη σημασία των τοπικών αγορών και διοργανώνεται για να τιμηθεί το κοινό, που τις στηρίζει, πραγματοποιείται και στα Χανιά την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, με επίκεντρο των εκδηλώσεων τη Δημοτική μας Αγορά.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, από τους διοργανωτές, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, στον εν λόγω εορτασμό συμμετέχουν 19 χώρες και περισσότερες από 2.000 τοπικές αγορές.

“Ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής είναι η “εξωστρέφεια” των κρητικών προϊόντων και η συμμετοχή σε πανευρωπαϊκές γιορτές, οι οποίες θα προσελκύσουν αγοραστές των προϊόντων του τόπου μας, ενώ απώτερος στόχος μας είναι η πόλη μας ν’ αποτελέσει γαστρονομικό προορισμό, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Γιάννης Μαράκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Μαράκης στη χώρα μας την καμπάνια στηρίζει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, με ανάλογες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στην κεντρική Αγορά του Ρέντη, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Χαλκίδα, κ.α.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, τόνισε ότι ο δημόσιος εορτασμός είναι μια ευκαιρία για ανθρώπους όλων των ηλικιών να γιορτάσουν τις τοπικές αγορές των πόλεων τους, ώστε να υπογραμμιστεί ο ρόλος που αυτές διαδραματίζουν στη διαφύλαξη της παράδοσης και του πολιτισμού, στην αναβάθμιση της ποιότητας της διατροφής και στην οικονομική ανάπτυξη. “Προσπάθεια μας είναι η τόνωση της Δημοτικής Αγοράς, στο πλαίσιο της μνημειακής της αξίας”, κατέληξε στην τοποθέτηση της η κα. Περράκη.

Κάλεσμα για συμμετοχή των Χανιωτών και των επισκεπτών της πόλης μας στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Αγοράς απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς, Γεώργιος Τραχαλάκης, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να στηριχθεί η Δημοτική Αγορά και τα ποιοτικά της προϊόντα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων:
Παρασκευή 29 Μαΐου
18.00 – 22.00: Αναβίωση παραδοσιακού καφενείου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Το Ρόδο”. Άνδρες και γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές σερβίρουν καφέδες, παραδοσιακά εδέσματα και ποτά στους επισκέπτες.
18.00 – 20.00: Κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.
20.00 – 21.00: Διαδραστική θεατρική παράσταση για παιδιά: “Η Τέλεια Συνταγή” από την ομάδα Killing the Fly
Σάββατο 30 Μαΐου
10.00 – 14.00: Διαδραστικό cooking show με τοπικούς σεφ, οι οποίοι μαγειρεύουν μαζί με τους περαστικούς, παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα και κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.
Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας Α.Ε., ο Δήμος Χανίων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ