18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συμφωνία για την ανάδειξη του ενετικού τείχους στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Συνάντηση με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης  στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Στην συνάντηση, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας την οποία έχει αναπτύξει ο Δήμος Ηρακλείου με το Υπουργείο  Πολιτισμού τα τελευταία χρόνια, ώστε να αξιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό όλοι οι διαθέσιμοι πόροι της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης συνολικά, προκειμένου να προχωρήσουν ορισμένα σημαντικά έργα.

Προτεραιότητα έχει δωθεί στην σημειακή αναστήλωση του Ενετικού Τείχους και στην αξιοποίηση των ανοιχτών χώρων του μνημείου, για την αναψυχή των δημοτών και των επισκεπτών του Ηρακλείου και την ταυτόχρονη ανάδειξη της πολιτιστικής τους αξίας.

Τα έργα πολιτισμού τα οποία συζητήθηκαν στην συνάντηση είναι:

  • Διαμόρφωση Πύλης Παντοκράτορα και Στοάς Μακάσι σε εκθεσιακούς χώρους
  • Ανάδειξη Βυζαντινού Τείχους στην Λ. Δικαιοσύνης
  • Μετατροπή Μεγάρου Κοθρή σε δημοτική πινακοθήκη
  • Βιοκλιματική αναβάθμιση επίπεδου τμήματος ενετικών τειχών
  • Η  επαναλειτουργία του Κουμπέ της Πλατείας Κορνάρου
  • Η  έγκριση παρεμβάσεων για την Βασιλική Αγίου Μάρκου
  • Η έγκριση πολιτιστικών διαδρομών παλιάς πόλης
  • Η ολοκλήρωση της μελέτης αναστήλωσης του ενετικού τείχους στην Σαμπιονάρα. και η ανακαίνιση του σχετικού τμήματος της τάφρου ώστε να είναι δυνατή η εκτέλεση των έργων
  • Προγραμματική συνεργασία για το έργο αποκατάστασης του  παραθαλάσσιου ενετικού τείχους από το λιμενικό περίπτερο έως την πλατεία 18 Άγγλων στο Μπεντενάκι
  • Η αντιδιαβρωτικη προστασία του κόλπου του Δερματά

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ  Σωκράτης Βαρδάκης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ΈργωνΗρακλείου Γιάννης Αναστασάκης καθώς και στελέχη του Υπουργείου.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ