14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνάντηση Αρναουτάκη-Δρίτσα: Ενώνουν δυνάμεις Περιφέρεια Κρήτης και Υπουργείο Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής

Ημερομηνία:

Την συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας στο έργο του Λιμενικού Σώματος σε υλικοτενχική υποδομή και μέσα για τον έλεγχο, την ασφάλεια, την προστασία των πολιτών, την ενίσχυση των λιμένων του νησιού για την ανάπτυξη και του θαλάσσιου τουρισμού συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση τους στη Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Η Ελλάδα και η Κρήτη όπως είπε ο Υπουργός, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες, στις πιέσεις του προσφυγικού με ένα τέτοιο τρόπο που να κρατά την χώρα μας υψηλά όπως επεσήμανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παράλληλα ο Υπουργός  αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου που είναι όπως είπε, «να φέρουμε στο Σώμα λιμενοφύλακες με ειδικότητα τεχνιτών ώστε για πρώτη φορά να οργανώσουμε επισκευαστικές βάσεις του Λιμενικού Σώματος. Έχουμε ήδη μια σύμβαση ύψους 1,7 εκ. ευρώ που αφορά ανταλλακτικά και ήδη «τρέχει», που υπογράψαμε μετά από διαγωνιστική διαδικασία».

Ο κ. Δρίτσας στις δηλώσεις του ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία πρόσθεσε: «Συζητήσαμε το πλαίσιο συνεργασίας Περιφέρειας και Λιμενικού Σώματος για τον έλεγχο και την ασφάλεια, την ενίσχυση των λιμένων της Κρήτης, την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και την προστασία των πολιτών. Σε όλα τα παραπάνω η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός, συνεργός στη κοινή προσπάθεια και ενώνουμε δυνάμεις για το κοινό καλό».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Λιμενικό Σώμα δήλωσε ότι, συζητήθηκε το θέμα της υλικοτεχνικής υποδομής το Λ.Σ. στη Κρήτη, ο αριθμός των σκαφών που θα παρεμβαίνουν όποτε απαιτείται.

«Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται άψογα και με το Λιμενικό Σώμα και σε θέματα που δεν είναι αρμοδιότητα μας, με στόχο το κοινό καλό. Για το ζήτημα της ασφάλειας στο νησί μας, ανέφερα στον κ. Δρίτσα, ότι πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να παρεμβαίνουν όταν παρίσταται η ανάγκη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Επίσης συζητήσαμε το θέμα των υδατοδρομίων, πρέπει να περάσουν οι εγκρίσεις των αρμόδιων υπουργείων. Ο Υπουργός έχει δώσει την έγκριση για 15 υδατοδρόμια, αναμένουμε τις εγκρίσεις και από τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα υπουργεία».

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια ήταν παρόντες οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, και Νίκος Ηγουμενίδης, ο γ.γ. του Υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Απόλλωνας Φιλιππής, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, ο Α΄υπαρχηγός Θεόδωρος Κλιάρης, ο διευθυντής του γραφείου του αρχηγού Αλέξανδρος Λαγουρός, ο διοικητής της 7ης περιφερειακής διοίκησης λιμενικών αρχών Κρήτης-κεντρικός λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαιτάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ