14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συνάντηση Βολουδάκη – Βεσυρόπουλου για παραχώρηση κτηρίου στο Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Ένα παλιό αίτημα της κοινότητας των Κουνουπιδιανών ικανοποιείται, όπως αναφέρει ο Βουλευτής Χανίων της ΝΔ  Μανούσος Βολουδακης, μετά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο ο οποίος συμφώνησε να παραχωρήσει στο Δήμο Χανίων το “Μπεηλίτικο”, ένα κτήριο της εποχής Τουρκοκρατίας (ελαιουργείο), με σκοπό να γίνει ΚΑΠΗ.

Όπως ο ίδιος ο βουλευτής προσθέτει:

“Συναντήθηκαμε σήμερα με τον Υφυπουργό, για να συζητήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες της παραχώρησης. Τον ευχαρίστησα θερμά για την αποδοχή της πρότασης και για τη συνεργασία μας επί του θέματος.

Το ζήτημα μου είχε θέσει αρχικά ο Μανώλης Τσιτονάκης, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών, ο οποίος το είχε επεξεργασθεί με τον Αντιδήμαρχο Στέλιο Μιχαηλάκη. Όσο κι αν το θέμα φαίνεται απλό, τα ζητήματα της δημόσιας περιουσίας είναι ιδιαίτερα περίπλοκα!

Χρειάσθηκε αρκετή δουλειά από τις τοπικές υπηρεσίες για την έγκριση της παραχώρησης. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ την κυρία Όλγα Καζαζάκη, προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Χανίων και την κυρία Ελένη Παπαδοπούλου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Στη συνάντηση συζητήσαμε και κάποια άλλα ζητήματα της αρμοδιότητας του Υφυπουργού: Συγκεκριμένα, την καθυστέρηση στην επιστροφή φόρου όσων τη δικαιούνται λόγω της μείωσης προκαταβολής φόρου (κυρίως αγρότες), καθώς και το συμψηφισμό των εκπτώσεων των μισθωμάτων λόγω Covid. Ο Υφυπουργός με ενημέρωσε ότι και τα δυο ζητήματα θα λυθούν σύντομα, ενώ θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...