23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί

Ημερομηνία:

Με πρωτοβουλία του 1ου  Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης  κ. Γεώργιο Δεικτάκη προκειμένου να κατατεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί  κατά την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Λυρώνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Απόστολος Παπαδάκης, ο Γραμματέας κ. Χρήστος Σταματόπουλος και ο Ταμίας κ. Γιώργος Σκουλατάκης καθώς και ο Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής της Γενικής Δ/νσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Ιωάννου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης γνωστοποίησαν στον κ. Δεικτάκη  τα θέματα που ταλανίζουν και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι κυνηγοί του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου, τα ενεργά μέλη του οποίου ανέρχονται στις  2.000 και τα οποία έχουν προβεί σε άπειρες  καταγγελίες. Κάποια  από αυτά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης είναι οι περιφραγμένοι χώροι που έχουν καταστεί μη προσβάσιμοι στους κυνηγούς και προκαλούν μεγάλες εντάσεις, αντιδικίες και αντιπαραθέσεις κατά την διάρκεια της περιόδου που οι κυνηγοί ασκούν το χόμπι τους, καθώς επίσης  και τα δηλητηριασμένα δολώματα που τοποθετούνται  με σκοπό να αφανιστούν τα κυνηγόσκυλα τα οποία είναι πολύτιμα. Ένα άλλο θέμα που τέθηκε είναι αυτό της επαναλειτουργίας της νήσου Ντίας ως κυνηγότοπου, καθώς και η δημιουργία εκτροφείου λαγών στο Ηράκλειο με σκοπό τον εμπλουτισμό της πανίδας του τόπου.

Ο κ. Δεικτάκης κατέγραψε τα αιτήματα και δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...