17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνάντηση Εργατικών Κέντρων Κρήτης με τον Υφυπουργό Τουρισμό κ. Μ. Κόνσολα – Συνεχίζουν την απεργία οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Ημερομηνία:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες με τον υφυπουργό Τουρισμού, κ. Μάνο Κόνσολα, στο υπουργείο Τουρισμού. Στη συνάντηση έδωσαν το “παρών” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος, το μέλος της Διοίκησης κ. Ηλίας Μπούκλας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Ιωάννης Μανωλικάκης (εκπροσωπώντας τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης).

Στα πλαίσια της συνεχούς συνεργασίας του υφυπουργού με τα Εργατικά Κέντρα Ρόδου και Κρήτης, ετέθη το ζήτημα που προέκυψε με τους δικαιούχους της τρίμηνης έκτακτης αποζημίωσης των εργαζομένων στα εποχικά επαγγέλματα και της απόρριψής τους εξαιτίας των επιπλέον ημερών επιδότησης ανεργίας που είχαν.

Ο κ. Κόνσολας δεσμεύτηκε ότι θα αναπτύξει το θέμα σε διυπουργική συνάντηση και συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να προωθήσει τα δίκαια αιτήματα των εποχικά εργαζομένων, ώστε στα μέτρα στήριξης να συμπεριληφθούν όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα εποχικά καταλύματα, τους εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία που δεν τους δέχεται το σύστημα “ΕΡΓΑΝΗ”, καθώς και η μέριμνα για τους εργαζόμενους στα προγράμματα επιμόρφωσης του υπουργείου Τουρισμού.

Επίσης υπήρξε επικοινωνία με κυβερνητικούς παράγοντες, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Ιωάννη Παναγόπουλο και με τον βουλευτή Χανίων κ. Μανούσο Βολουδάκη, οι οποίοι υποστήριξαν τα δίκαια αιτήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης “Ο Ερμής” αναφέρει πως «συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου μας με νέα 24ωρη απεργία από την Πέμπτη 9 Ιουλίου (σ.σ. σήμερα) από τις 8 π.μ., έως και την Παρασκευή 10 Ιουλίου (σ.σ. αύριο) από τις 8 π.μ.».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...