27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Συνάντηση Κουράκη με Ευρωπαϊκή Τράπεζα και Υπ. Ανάπτυξης

Ημερομηνία:

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ένταξης έργων του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα Jessica που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) και διαχειρίζεται η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για την Κρήτη.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το πρωί συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπ. Ανάπτυξης και στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής με θέμα την αξιοποίηση διαθέσιμων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την υλοποίηση έργων στο Δήμο Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο που επισκέφθηκε τον κ. Κουράκη αποτελούσαν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης αρμόδιο για ΣΔΙΤ κ. Νίκος Ματσούφας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. κ Χρήστος Κοντογιώργος και Ηλίας Παπαγεωργίου καθώς και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας κ. κ. Γιάννης Λεμπιδάκης και Νίκος Μυρτάκης αντιστοίχως.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ένταξης έργων του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα Jessica που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) και διαχειρίζεται η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για την Κρήτη. Όπως ανακοινώθηκε σε πρώτη φάση θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα δύο μεγάλα έργα του Δήμου Ηρακλείου ενώ σύντομα θα προχωρήσουν και άλλες εντάξεις έργων που θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΤΕ μέσω της Παγκρήτιας Τράπεζας και με τη βούληση του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Νίκος Ματσούφας δήλωσε ότι στο Δήμο Ηρακλείου υλοποιούνται σημαντικά έργα γεγονός που καθιστά μεγάλη τη συμβολή του στην ανάπτυξη και ανακοίνωσε τη συνέχιση χρηματοδότησης και άλλων έργων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι Δήμος Ηρακλείου είναι πανέτοιμος για να συνεχίσει την απορρόφηση κοινοτικών πόρων.

Από την πλευρά ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναγνώριση των προσπαθειών που γίνονται από τη Δημοτική Αρχή και δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως και στο σύνολό του το επιχειρησιακό πρόγραμμα για να αξιοποιηθούν δράσεις και υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και αλλάζουν το Ηράκλειο κάθε μέρα.

Συνεχώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει η πόλη μας ένας ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός συμπλήρωσε ο κ. Κουράκης και συνέχισε λέγοντας: Μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, χωρίς εθνικούς πόρους, θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα όπως το ΕΣΠΑ στο οποίο ο Δήμος Ηρακλείου είναι πρωταθλητής αλλά και το πρόγραμμα Jessica και άλλους πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να δημιουργηθούν και νέες υποδομές που θα δώσουν μεγαλύτερη δυναμική στην πόλη μας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...