14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνάντηση Λοβέρδου με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο

Ημερομηνία:

Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης συναντήθηκε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε επίσκεψή του στη μεγαλόνησο. Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος και Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάνου κ. Ανδρέας καθώς και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης κ. Κύριλλος Διαμαντάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τροπολογίες που αφορούν θέματα της Εκκλησίας της Κρήτης και πρόκειται να ενταχθούν σε επικείμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στη μετονομασία της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης σε Πατριαρχική Ακαδημία και στη μετονομασία του Εκκλησιαστικού Λυκείου Χανίων σε Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.

Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε και με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Α. Κλινάκη με τον οποίο και συζήτησαν προβλήματα που προκύπτουν από τα κενά στην περιοχή και τον σχεδιασμό αναπλήρωσής τους.

tovima.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ