19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Συνάντηση Μπακογιάννη με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων: “Ζητούμενο η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών με κίνητρα προς τους επιχειρηματίες όπως για παράδειγμα, την επιπλέον δόμηση”

Ημερομηνία:

Με δελτίο τύπου της η βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής Χανίων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη ενημερώνει ότι συναντήθηκε στο Σταλό της Νέας Κυδωνίας με το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων.

Στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Η διαπίστωση ήταν κοινή: Η σημαντική άνοδος του τουρισμού τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας όλων όσοι εργάζονται στον τουριστικό κλάδο, του ιδιωτικού τομέα που αγωνίζεται να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μέσα σε έναν ραγδαία εξελισσόμενο κλάδο παγκοσμίως.

Τα μέλη της ‘Ενωσης αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα του κλάδου, την ελλιπή τουριστική πολιτική, την επικάλυψη αρμοδιοτήτων στις διοικητικές υπηρεσίες, το ασαφές χωροταξικό πλαίσιο, τη γραφειοκρατία, τις τεράστιες ελλείψεις στις υποδομές, τον υψηλό ΦΠΑ και κυρίως την υπερφορολόγηση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι μια από τις προτάσεις που δεσμεύεται η ΝΔ να υλοποιήσει, είναι η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υποδομών την οποία θα αναλάβουν οι επιχειρηματίες με κίνητρα, όπως για παράδειγμα, την επιπλέον δόμηση. Επίσης κατανοώντας την δυσφορία των επιχειρηματιών του χώρου που καλούνται να πληρώνουν μια σειρά από φορείς για πνευματικά δικαιώματα, δεσμεύτηκε για μια Αρχή, ώστε να υπάρχει ένας καλύτερος προγραμματισμός γι’ όλους. «Μόνο με σχέδιο και στα μικρά αλλά και μεγάλα, θα μπορέσει το κράτος να γίνει αρωγός στις προσπάθειες του ξενοδοχειακού κλάδου, προκειμένου να καταστεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν ασυναγώνιστο» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 20:00 η Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί τα Περιβόλια και θα συναντηθεί με κατοίκους στο καφενείο Μανταράκης και στις 21:00 θα βρεθεί στις Μουρνιές στο καφενείο του Πατεράκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...