17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον καλλιτεχνικό Δ/ντή της Λυρικής σκηνής για νέα συνεργασία στον πολιτισμό

Ημερομηνία:

Η συνεργασία στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης αλλά και ο σχεδιασμός οργανωμένων δράσεων στην Κρήτη, ήταν το αντικείμενο συνάντησης σήμερα στην Περιφέρεια μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του καλλιτεχνικού Δ/ντή της Εθνικής Λυρικής σκηνής Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Στην συνάντηση οι κ.κ Αρναουτάκης, Μιχαηλίδης παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη παιδείας Παναγιώτη Σημαντηράκη εξέφρασαν την θέλησή τους για τον από κοινού σχεδιασμό οργανωμένων πρωτοβουλιών στην Κρήτη στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης. Παράλληλα επισήμαναν το θετικό κλίμα της συνεργασίας και την μεγάλη αποδοχή που είχαν στην Κρήτη οι παραστάσεις της Όπερας της βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Κάρμεν του Μπιζέ», που δόθηκαν δωρεάν σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας-ΠΕ Ηρακλείου- ΠΕ Χανίων-Δήμος Χανίων, με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ Μιχαηλίδης είπε : «οραματιζόμαστε με ρεαλισμό σημαντικά πράγματα οργανωμένες πρωτοβουλίες στον πολιτισμό και την εκπαίδευση» προσθέτοντας, ότι, η Κρήτη έχει αστείρευτες δυνάμεις για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση και ότι σ΄αυτό το πλαίσιο επικεντρώθηκε η συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σημαντηράκη. « Η Κρήτη έχει εξαιρετικό δυναμικό ανθρώπων που μπορούν να υπηρετήσουν την τέχνη και την εκπαίδευση και χρειάζεται να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια ώστε αυτό το πράγμα να γίνει οργανωμένο να γίνει με οραματισμό και να έχει σίγουρο αποτέλεσμα» είπε καταλήγοντας ο κ. Μιχαηλίδης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση και το σχεδιασμό νέας συνεργασίας με τον Κρητικό –Ηρακλειώτη στην καταγωγή Μύρωνα Μιχαηλίδη, και πρόσθεσε: «Οραματιζόμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση στο νησί μας. Υπάρχει ο σχεδιασμός, όμως δεν μπορούμε να πούμε κάτι σήμερα που να είναι υλοποιήσιμο, χρειάζεται να κάνουμε ακόμα κάποιες συναντήσεις και να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, για τον πολιτισμό στην Κρήτη και για την εκπαίδευση στο νησί μας».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ