20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνάντηση Προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης και Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Κρήτη

Ημερομηνία:

 Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για το θέμα των Προσφύγων στην Ελλάδα Philippe Leclerc είχε το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Αυγούστου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμος Ηρακλείου παρέθεσε γεύμα στο δημοτικό κατάστημα «Μαρίνα» στον κ. Leclerc  και στο περιθώριο του γεύματος, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με το στέλεχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την πορεία του Προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο, το οποίο υλοποιείται από την  Αναπτυξιακή Ηρακλείου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε συνεργασία με το  Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως έγινε γνωστό, στο Ηράκλειο έχουν αφιχθεί έως τις 17 Αυγούστου,  111 πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται σε 27 διαμερίσματα. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για οικογένειες, των οποίων τόσο η άφιξη όσο και η διαμονή  εξελίσσονται απολύτως ομαλά και δίχως προβλήματα.  Ο Δήμαρχος και ο κ. Leclerc εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μέχρι στιγμής επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, η οποία, όπως ανέφεραν, οφείλεται στην άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων: “Η Κρήτη έχει γίνει μια μεγαλη αγκαλιά για τους πρόσφυγες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

Στο γεύμα παρακάθησαν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης, ο επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα κ. Γιώργος Τσαρμπόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη,  ο διευθυντής της Αναπτυξιακής κ. Γιώργος Μαυρογιάννης και το στέλεχος της Αναπτυξιακής κ. Δήμητρα Καμπέλη.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...