20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συνάντηση Σταθάκη με Νορβηγούς αξιωματούχους για τα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στην Ελλάδα

Ημερομηνία:

Συνάντηση με την Πρέσβειρα και επικεφαλής των EEA & Norway Grants (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου) Ίνγκριντ Σούλερουντ, τον Πρέσβη της Νορβηγίας Σουρ Λάρσεν και τον Γραμματέα Πρεσβείας Α΄ Ρότζερ Γιόργκενσεν, είχε χθες ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Ο Υπουργός συζήτησε με τους Νορβηγούς αξιωματούχους για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στην Ελλάδα.

Τα EEA & Norway Grants είναι αναπτυξιακοί πόροι που διαθέτουν οι Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικό στόχο τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ δοτριών και δικαιούχων χωρών.

Στην Ελλάδα, για την περίοδο 2009-2014 ο ΕΟΧ χρηματοδοτεί προγράμματα ενίσχυσης των υπηρεσιών υποδοχής μεταναστών και παροχής ασύλου, κοινωνικές υποδομές, δράσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, στήριξης των ΜΚΟ, καθώς και την ακαδημαϊκή έρευνα.

Η κ. Σούλερουντ εξέφρασε την πρόθεσή της να εξεταστούν και οι νέες προτάσεις προς χρηματοδότηση για την περίοδο 2015-2020, με έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, ανάλογα πάντα με τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...