17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ίδρυση μουσείο Μουσικής Παράδοσης της Κρήτης στην Κίσσαμο

Ημερομηνία:

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού με θέμα την δημιουργία κέντρου της μουσικής, χορευτικής και τραγουδιστικής παράδοσης με τίτλο ‘’μουσείο μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές του Δήμου Κισσάμου’’.

Στην συνάντηση με την γενική γραμματέα του υπουργείου κ. Βλαζάκη παρευρέθησαν εκ μέρους του Δήμου Κισσάμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κος Δερουκάκης Μανώλης, εκ μέρους του πολιτιστικού συλλόγου Λουσακιών ο Κος Κουνελάκης Στέλιος, εκ μέρους της μελετητικής ομάδας η Κα Λουτζάκη Ρένα καθώς και η βουλευτής Χανίων Κα Βαγιωνάκη Βάλια η οποία εξέφρασε και την στήριξή της στο εγχείρημα που παρουσιάστηκε.

Η μελέτη αφορά την δημιουργία ενός σύγχρονου διαδραστικού μουσείου για την μουσική παράδοση της Κρήτης και ειδικά της περιοχής. Η καταγραφή και η παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του μοναδικού πλούτου παράδοσης που διαθέτει η περιοχή είναι στοιχεία που ενισχύουν και ενδυναμώνουν την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου μοναδικού εγχειρήματος.

Ο συνδυασμός και το πάντρεμα του πολιτισμού με τον τουρισμό αποτελεί ιδανικό πεδίο εφαρμογής με βάση το μουσείο μουσικών στις Λουσακιές.

Ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, τον πολιτιστικό σύλλογο και όλους τους φορείς, στηρίζει έμπρακτα την δημιουργία του, αφού θα αποτελέσει στοιχείο και πηγή πολιτισμού, θα καταγράψει και θα διατηρήσει κομμάτια της τοπικής -και όχι μόνο- ιστορίας αλλά ταυτόχρονα θα ενδυναμώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ