17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Συνάντηση συνεργασίας για το Σχέδιο Δράσης των Περιοχών UNESCO Κρήτης

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 9.11.2017, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Εμμανουήλ Μαυράκης, Δασών Ηρακλείου Γεώργιος Παπαδόπουλος, Τεχνικών Έργων Αγγελική Μαρτίνου και Υδάτων Μαρίνος Κριτσωτάκης, καθώς και η Γεωργία Ξυλούρη από τη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών και η Δάφνη Βολτυράκη από το Γραφείο Συντονίστριας, είχαν συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης Χαράλαμπο Φασουλάκαι τον Δημήτρη Πατακό, εκπρόσωπο της ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης του Σχεδίου Δράσης για την «Κοινή Προβολή, Ανάπτυξη Συνεργειών και Ενίσχυση των τριών Περιοχών UNESCO Κρήτης» που εκπονήθηκε από το ΜΦΙΚ σε συνεργασία με τους φορείς διαχείρισης των τριών περιοχών UNESCO Κρήτης (Σαμαριά, Ψηλορείτης και Σητεία), ως παραδοτέο του έργου «Διερεύνηση και μελέτη των δυνατοτήτων κοινής προβολής, ανάπτυξης συνεργειών και ενίσχυσης των τριών περιοχών UNESCO της Κρήτης» που χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Κρήτη 2014-2020».

Ειδικότερα, έγινε ενημέρωση και παρουσίαση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Κρήτης, ως φορέας διαβούλευσης, των προτεινόμενων δράσεων για τις τρεις περιοχές UNESCO Κρήτης και των αξόνων στρατηγικής που σχεδιάστηκαν από κοινού με τους φορείς διαχείρισης των τριών περιοχών, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού προϊόντος, εναλλακτικού, με επίκεντρο την ενδοχώρα και την τοπική οικονομία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα πεδία παρέμβασης των προτεινόμενων δράσεων που αφορούν σε αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Κρήτης με σκοπό την από κοινού αντιμετώπιση ενδεχόμενων θεμάτων που θα προκύψουν κατά τη φάση υποβολής επενδυτικών προτάσεων από τους δικαιούχους στις περιοχές παρέμβασης που αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΠ «Κρήτη 2014-2020» ή/και λοιπά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...