17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Ημερομηνία:

Συνάντηση με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΕΡΤ είχε σήμερα η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με την ευκαιρία της επίσκεψης τους στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας τους, γγ της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γαβριήλ Κασιμάτης, εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεπή στάση και την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ, ενώ ενημέρωσε για την πορεία της πάλης τους, δηλώνοντας ότι μετά από 16 μήνες κινητοποιήσεων συνεχίζουν αποφασιστικά μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.

Στη συνάντηση οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος εξέφρασαν για μια ακόμα φορά τη σταθερή αλληλεγγύη και στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταδίκασαν την αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ απέναντι στους απολυμένους της ΕΡΤ, αλλά και σε άλλους κλάδους εργαζομένων.

Υπογράμμισαν τη σημασία της πάλης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σημείωσαν την αναγκαιότητα ύπαρξης κρατικής ραδιοτηλεόρασης που να ενημερώνει και να ψυχαγωγεί το λαό. Αυτό όμως, όπως τόνισαν, δεν σημαίνει επιστροφή στο παρελθόν, όπου όχι μόνο το ΚΚΕ, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν επανειλημμένα εκφράσει την κάθετη αντίθεσή τους στο πώς η ΕΡΤ απέκρυπτε τις θέσεις κομμάτων, τους αγώνες των εργαζομένων, πώς αντιλαμβανόταν την ενημέρωση, την επιμορφωτική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Για να εξασφαλιστεί τέτοια δημόσια ραδιοτηλεόραση, που να καλύπτει τις εργατικές λαϊκές ανάγκες, χρειάζονται βαθύτερες αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και εξουσίας, να αποτελούν τα μέσα ενημέρωσης λαϊκή περιουσία.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΤ σημείωσαν τέλος ότι θα δώσουν μαζικό «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες συνδικάτα και μαζικοί φορείς την 1η Νοέμβρη.

902.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...