21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων Χανίων με τον Κώστα Διάκο

Ημερομηνία:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων και στελέχη του οικολογικού χώρου συναντήθηκαν την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 στο Δημοτικό Κήπο Χανίων με τον Κώστα Διάκο, οικολόγο υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Ο Κώστας Διάκος είναι ιστορικό στέλεχος του οικολογικού χώρου, έχει επανειλημμένα πάρει μέρος σε εκδηλώσεις στα Χανιά κι έχει κερδίσει δίκες στα Χανιά απομακρύνοντας κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έχει εκλεγεί στο παρελθόν περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική με οικολογικό ψηφοδέλτιο, ενώ συμμετέχει ενεργά σε Συντονιστικά κι επιτροπές υπεράσπισης των ελεύθερων χώρων αλλά και στο καταναλωτικό κίνημα μέσα από την πανελλαδική οργάνωση καταναλωτών βιολογικών προϊόντων ΒΙΟΖΩ.

Στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015 οι Οικολόγοι Πράσινοι, με απόφαση του Συνεδρίου τους υποστηρίζουν 23 υποψήφιους προερχόμενους από τον οικολογικό χώρο που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η πορεία της χώρας, να σταματήσει η μονομερής λιτότητα για τους φτωχούς, η εκποίηση του φυσικού και του δημόσιου πλούτου από το νερό μέχρι τα δάση, τις παραλίες, τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που επιχειρούν οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

Το οικολογικό κίνημα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα από τους Αγίους Αποστόλους μέχρι το Ελληνικό κι από τη λίμνη της Αγιάς μέχρι τις Σκουριές και τον Ασωπό υπερασπίζοντας συλλογικά αγαθά, την ελεύθερη πρόσβαση όλων στις ακτές και τα δάση, το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε καθώς και τα αγροτικά προϊόντα που τρώμε που απειλούνται από τα χημικά και τα μεταλλαγμένα. Σημειώνουμε ότι η εισαγωγή των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε με ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού (του κ Γραμματικάκη και του κ. Κύρκου!) στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά από εισήγηση της ελληνικής κυβέρνησης. Ενάντια στα μεταλλαγμένα ψήφισαν οι ευρωομάδες των Πρασίνων και της Αριστεράς, πλην ΚΚΕ που απείχε!

Μια νέα κυβέρνηση είναι αναγκαία, μια πλατιά συμμαχία κοινωνικών κινημάτων που αντιστέκονται στα μνημόνια, στην υπερχρέωση της χώρας, στη μαζική ανεργία και εξαθλίωση, μια συμμαχία πολιτών που προβάλλουν ως εναλλακτική λύση την αλληλεγγύη και τη δημιουργία άμεσα νέων θέσεων εργασίας μέσα από την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου, μέσα από την αξιοποίηση των ΑΠΕ προς όφελος των πολιτών και όχι των εταιρειών με σεβασμό στο περιβάλλον, μέσα από τη στροφή στη βιολογική γεωργία και τον εναλλακτικό τουρισμό που σέβεται τη φύση και τον τόπο, έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει αυτάρκης με δική της παραγωγή στη διατροφή, στην ενέργεια κι εν τέλει στην οικονομία.

Το μέλλον μας δεν είναι το μαύρο μέλλον των μνημονίων, της υπερχρέωσης, της σπατάλης, δεν είναι το μαύρο μέλλον του πετρελαίου, των εξορύξεων και της κλιματικής αλλαγής. Είναι η ελπίδα που μπορεί να φέρει η αξιοποίηση των ΑΠΕ από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες, τα κινήματα αλληλεγγύης, προστασίας της φύσης και του τοπικού πολιτισμού, οι νέοι που καινοτομούν, όλοι αυτοί που ανοίγουν νέους δρόμους στον εναλλακτικό τουρισμό και στην βιολογική γεωργία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...