15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνέδριο Ευρωπαίων Γυναικών για τους πρόσφυγες στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Ημερομηνία:

Το διαθρησκειακό Συνέδριο Ευρωπαίων γυναικών θεολόγων (Interreligious Conference of Women Theologians/ΙΚΕTH), διοργάνωσε από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, την ετήσια συνάντηση για το 2016, με θέμα: «Εν κινήσει». Ο Γενικός Διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου, καλωσορίζοντας τις συμμετέχουσες συνέδρους και τονίζοντας τη σημαντική συμβολή παρόμοιων πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική επίλυση της σύγχρονης ανθρωπιστικής κρίσης, κάνοντας ταυτόχρονη αναφορά στην υποδοχή των προσφύγων στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν και μίλησαν η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Βιέννης, κα Regina Polak, καθως και η επιστημονική συνεργάτιδα της ΟΑΚ και υπεύθυνη του Συνεδρίου εκ μέρους του Ιδρύματος, κα Αικατερίνη Καρκαλά-Ζορμπά, με θέμα τον ρόλο των θρησκειών στην παρούσα κατάσταση των προσφύγων  και μεταναστών. Το θέμα των ξένων και της φιλοξενίας εξέτασαν αξιόλογες ομιλήτριες από Χριστιανική, Εβραϊκή και Μουσουλμανική σκοπιά, ενώ εξετάστηκε και το θέμα του φόβου, που ελοχευει στην υποδοχή και φιλοξενία των ξένων κοινοτήτων, ειδικά για την προστασία των παραδόσεων, των αξιών και το θέμα των γυναικών μεταναστών.

Οι σύνεδροι, από διάφορες ευρωπαϊκές Χωρες, επισκεφθηκαν τα Χανιά και την έκθεση του Μαριου Σπηλιόπουλου, με θέμα «700 ονόματα του Θεού», καθώς και το Αννουσάκειο Θεραπευτηριο στο Καστελι, όπου τις ξεναγησαν και ενημέρωσαν για το έργο του Ιδρύματος ο Δ/ντης π. Αντώνιος Αρετάκης και η Κοινωνική Λειτουργος κα Μαρια Βαϊδάκη. Είχαν επίσης συνάντηση με στελέχη εθελοντριών του σώματος Σαμαριτών του Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Καστελίου και ενημερώθηκαν για το έργο τους τόσο στο Καστέλι, όσο και στις αποστολές τους στα σημεία συγκέντρωσης προσφύγων σε νησιά του Αιγαίου.

Στο Συνέδριο συμμετείχε και η υπεύθυνη του Τομέα Γυναικών του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών, Δρ Fulata Moyo (Γενεύη) και ενημέρωσε για το Πρόγραμμα «Δικαιοσύνη και Ειρήνη» και «Πέμπτη στα Μαύρα». Η απερχόμενη Πρόεδρος και βασικό στέλεχος της Οργάνωσης, κα Reinhild Traitler, υπογράμμισε το γεγονός, ότι επιτεύχθει ο στόχος του Συνεδρίου με τη συμμετοχή νέων γυναικών, από όλες τις θρησκείες και την Ευρώπη, μιας και η καλύτερη αλληλογνωριμία μπορει να συμβάλει στην ειρηνική συμβίωση των λαών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...