13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συνέλαβαν τον γονέα που έδειρε τον Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια

Ημερομηνία:

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο γονέας που έδειρε τον Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων. Η ΕΛΜΕ Χανίων με κείμενό της καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια τη Δευτέρα στις 12 το μεσημερι. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί και 3ώρη στάση εργασίας μεταξύ 11 το πρωί και 2 το μεσημέρι.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:

Καλούμε τη Δευτέρα 17/12 στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο συνάδελφό μας Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων και ζητάμε την τιμωρία του δράστη, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 με 14:00.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων από γονιό, παρουσία μάλιστα του μαθητή!

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις της εκπαίδευσης σε ανθρώπινο δυναμικό, το στοίβαγμα 27 μαθητών σε κάθε τμήμα, τους μισθούς πείνας, την απαξίωση και συκοφάντηση της δουλειάς μας απ την πολιτεία, τη λοιδορία από τα ΜΜΕ. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία οι πολιτικές των μνημονίων και των αιματηρών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους, λειτουργούν ως γόνιμο έδαφος και  λίπασμα που καλλιεργούν το «δικαίωμα» του προπηλακισμού απέναντι σε συναδέλφους

Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε ο σάκος του μποξ που πάνω τους θα εκτονώνεται η θεσμική και κοινωνική βία.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας, να μένουν πάντοτε Άνθρωποι και Δημοκράτες. Να έχουν τα μυαλά και τις καρδιές τους ανοιχτά για να χωρέσουν όλο τον πλούτο και τον καημό αυτού του κόσμου. Να έχουν τις γροθιές τους κλειστές για να παλεύουν, όχι για να τραμπουκίζουν. Να παλεύουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο, πιο ειρηνικό, που να προσφέρει σε όλους μία θέση κάτω από τον ήλιο, όχι κάτω απ’ το χώμα.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση.”

Ανακοίνωση και από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Συντονισμού Κρήτης

Με αφορμή το περιστατικό βιαιοπραγίας κατά του Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων από γονέα μαθητή του σχολείου, η Ολομέλεια του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κρήτης εκφράζει ομόθυμα τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός.

Τέτοια περιστατικά βίας (λεκτικής ή/και σωματικής) αποδεικνύουν όχι μόνο την έλλειψη σεβασμού προς το εκπαιδευτικό έργο και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού, αλλά και την κρίση παιδείας που χαρακτηρίζει εν γένει την κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια.

Ως Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου θεωρούμε υποχρέωση και προτεραιότητά μας να συμβάλουμε σε συνεργασία με τις υπόλοιπες υποστηρικτικές δομές στη διαμόρφωση του βέλτιστου παιδαγωγικού κλίματος σε κάθε σχολείο της Κρήτης και στις σχολικές αίθουσες. Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο δεν δικαιολογείται η άσκηση βίας, πολύ περισσότερο όταν αποδεδειγμένα οι εκπαιδευτικοί επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη υπομονή, παιδαγωγική ανοχή και επιείκεια, ειλικρινή κατανόηση προς τους/τις μαθητές/τριες αναγνωρίζοντας τις οικονομικές, κοινωνικές ή άλλες δυσκολίες της εποχής μας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...