14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συνέλαβαν τον ιερέα στο Ρέθυμνο που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας

Ημερομηνία:

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ο ιερέας από το Ρέθυμνο, ο οποίος πήγε σε νηπιαγωγείο να τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κι αντί να περιοριστεί στις ευχές, έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας.

Μαινόμενος και δια μικροφώνου, ο παπάς καλούσε τους παρευρισκόμενους γονείς, νηπιαγωγούς και παιδιά να αντισταθούν στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας και οι παραινέσεις του καταγράφηκαν σε βίντεο κι έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Μάλιστα τους συμβούλεψε να απευθυνθούν στο φυσικό δικαστήριο αν κάποιος αστυνομικός τους επιβάλλει πρόστιμο επειδή δεν φοράνε μάσκα, διότι η χρήση της είναι αντισυνταγματική.

Μπροστα σε αυτά τα πρωτοφανή και απαράδεκτα το εκπαιδευτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου και οι γονείς των παιδιών προσπάθησαν τον σταματήσουν λέγοντας του ότι «εδώ είναι σχολείο και δεν έχετε δικαίωμα να κάνετε κατήχηση».

Ωστόσο ο ιερέας δήλωσε ότι θα πάει στα σπίτια όσων θέλουν για να τους εξηγήσει σε τι… πλάνη έχουν πέσει. Παράλληλα, εξοργισμένος, σε βίντεο που κυκλοφορεί, στις αντιδράσεις πολιτών στα λεγόμενά του, τους λέει:

“Κάνατε συλλαλητήριο για τον Φύσσα και τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, αλλά δεν κάνετε συλλαλητήριο για τα παιδιά σας ενάντια στη μάσκα”

Τελικά, όπως αναφέρει το ethnos.gr, σήμερα το πρωί, ο ιερέας οδηγήθηκε στο τμήμα, καθώς οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες προχωρώντας στη σύλληψή του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...