18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Συνέντευξη Προέδρου της Δράσης Θ Σκυλακάκη στον Ρ/Σ “ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92,1”

Ημερομηνία:

Με την ευκαιρία τριήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη, ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης παραχώρησε χθες (Πέμπτη 29/08) συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό “ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ 92,1”. Δημοσιεύονται παρακάτω αποσπάσματα από τη συνέντευξη:

Για τις μεταρρυθμίσεις και την τρόικα
Η υποτιθέμενη μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ  προετοιμάσθηκε σε λιγότερο από 10 μέρες.  Ο αρμόδιος υπουργός, 15 μέρες πριν, υπέγραψε απόφαση για τον διορισμό νέας διοίκησης στην ΕΤ3 μέχρι το 2017. Δεν γίνεται να μεταρρυθμίσεις μια χώρα στο γόνατο επειδή πρέπει να παρουσιάσεις κάτι, κάθε φορά που έρχεται η τρόικα. Η οποία μάλιστα δεν κάνει καλά τη δουλειά της όταν αποδέχεται μετά πολλών επαίνων να δοθούν 216 εκ. για 5μηνες συμβάσεις 50.000 ανθρώπων στους δήμους, παραμονές δημοτικών εκλογών. Θα μπορούσαμε με τα ίδια χρήματα να δημιουργήσουμε 100.000 θέσεις εργασίας, πάλι με 5μηνες συμβάσεις, συγχρηματοδοτούμενες από τον ιδιωτικό τομέα, σε ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις και να ξέρουμε ότι ένα 20% τουλάχιστον από αυτούς τους ανθρώπους θα διατηρηθούν στην αγορά.
Η τρόικα έχει πλήρως ενσωματωθεί στην ελληνική πραγματικότητα εδώ και καιρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι με την απόλυτη ανοχή της, σήμερα που έχουμε 1.5 εκ. ανέργους, συνεχίζουν να δίνουν πρόωρες συντάξεις στα 50 και 52 χρόνια, πληρώνοντας μάλιστα ως πλασματικά χρόνια εργασίας τις ημέρες των απεργιών.

Για το ελληνικό χρέος
Αν δεν γίνουμε αποτελεσματικοί, η χώρα θα φυτοζωεί για πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει εύκολη λύση. Ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι σήμερα που μιλάμε, το σύνολο των τόκων και των χρεολυσίων πληρώνεται με δανεικά. Είναι σαφές ότι κάποια στιγμή το χρέος, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα μειωθεί. Αλλά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Η λύση θα έρθει όταν κερδίσουμε αγορές, ανοίξουμε θέσεις εργασίας, παράγουμε και εξάγουμε.

Για τη Δράση και τον ρόλο της στο πολιτικό σκηνικό
Η Δράση τοποθετείται πολιτικά στο Κέντρο. Από τότε που ιδρύθηκε, καλεί ανθρώπους από όλο το φάσμα του κέντρου (φιλελεύθερους, κεντροδεξιούς, κεντροαριστερούς, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγους, ριζοσπάστες κεντρώους) που μοιράζονται κοινές αξίες και ιδέες να δημιουργήσουν έναν καινούργιο πολιτικό χώρο. Ο καθένας μετριέται με βάση αυτά που έχει κάνει. Κυρίως με αυτά που έλεγε προεκλογικά και όσα έκανε μετεκλογικά. Αυτή είναι η πραγματικότητα της πολιτικής σκηνής. Από την αρχή της πολιτικής μου καριέρας έλεγα ότι χρειάζεται μικρότερο κράτος. Ήμουν δακτυλοδεικτούμενος μάλιστα. Το 1999, μαζί με τον Στέφανο Μάνο φτιάξαμε τους Φιλελεύθερους και το μήνυμά μας δεν πέρασε στην κοινωνία. Στη Δράση εντάχθηκα συνειδητά, γιατί πρόκειται για ένα μικρό κόμμα μεν, που αποτελείται όμως από καλούς, έντιμους και ανιδιοτελείς ανθρώπους. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι εντελώς καινούργιο και διαφορετικό, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά θα βγούμε στον κόσμο και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει τη χώρα από τον καναπέ και την καρέκλα του.

Για το πολιτικό σύστημα
Επί χρόνια, οι πολιτικοί κατάφερναν να μασκαρεύουν την πραγματικότητα. Γιατί μπορούσαν να μοιράζουν από τα δανεικά και να δημιουργούν πρωτογενή ελλείμματα. Τώρα που θα πάμε σε πρωτογενή πλεονάσματα αυτό τελειώνει. Ως τώρα οι πολίτες αναζητούσαν πολιτικούς που θα κάνουν τη μοιρασιά. Τώρα πρέπει να βρουν αυτούς που θα είναι καλοί στο να δημιουργούν πλούτο. Τα κόμματα εξουσίας έχουν πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα τους. Έχουν δημιουργήσει πολλές εξαρτήσεις και είναι δύσκολο να πάνε στους παλιούς πελάτες (ολιγάρχες, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες, συνδικαλιστές, «συνεταιριστές») και να τους πουν ότι όλα έχουν τελειώσει.

Για την συμμετοχή της Δράσης στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Θα είμαστε παρόντες στις Περιφερειακές Εκλογές. Χρειαζόμαστε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια με δυναμικούς ανθρώπους, που θα προσφέρουν μια πραγματικά εναλλακτική λύση και θα δουλέψουμε για να το καταφέρουμε σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη έχουμε δυναμικά στελέχη σε όλους τους νομούς, νέους ανθρώπους, αυτοδημιούργητους, επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, αλλά και καλούς και εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους που είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι στη χώρα, απομονωμένοι από τα συνδικάτα και τις συντεχνίες και την κομματοκρατία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...