14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνήγορος Μιχαλολιάκου: Χαρακτήρισε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο «ξυπόλητους Έλληνες που φώναζαν»

Ημερομηνία:

«Ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν έξω και φωνάζανε» χαρακτήρισε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου τις χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο, την ημέρα της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

Κατά την τοποθέτησή του επί των ελαφρυντικών, ο συνήγορος του Ν. Μιχαλολιάκου, αναφέρθηκε στο μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε την ημέρα της απόφασης, κάνοντας λόγο για «ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν έξω και φωνάζανε».

Η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν άφησε στο “απυρόβλητο” ούτε τους βουλευτές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διεξήχθη μία δίκη ήρεμη, και μετά βλέπεις γραφικούς βουλευτες να λένε «δεν είναι αθώοι». Μα πόσο γελοίοι ειναι αυτοί οι άνθρωποι. Να σας δίνουν εντολές αν είναι ένοχοι ή αθώοι.».

«Εξηγήσεις» για τα ελαφρυντικά έδωσε η εισαγγελέας – Παραμένει πιστή στην πρόταση απαλλαγής

«Εξηγήσεις» στους συνηγόρους των κατηγορουμένων για την πρόταση της επί των ελαφρυντικών έδωσε με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου.

Η κυρία Οικονόμου απάντησε στις αιχμές που άφησαν οι δικηγόροι περί λιγοψυχίας της επειδή, παρά το γεγονός ότι η πρότασή της ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ήταν «φειδωλή» με τα ελαφρυντικά.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, Παραμένω πίστη στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου. Ο εισαγγελέας ανεξάρτητα της προτάσής του  οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί και να προτείνει ανάλογα με αυτή. Ήμουν υποχρεωμένη παρά την πρόταση μου να κάνω αυτή την εισήγηση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τις αντιδράσεις των συνηγόρων, η κ. Οικονόμου άλλαξε την πρόταση της, προτείνοντας να αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 παρ 6, όχι μόνο σε 3 κατηγορούμενους αλλά σε όλους όσους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ