17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Συναγερμός» από Καπραβέλο: Τα rapid test δεν «πιάνουν» τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό

Ημερομηνία:

Την ανησυχητική αποκάλυψη ότι τα rapid test δεν μπορούν να ανιχνεύσουν το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού SARS-CoV-2, το οποίο φέρεται να εντοπίστηκε και στην Ελλάδα, έκανε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Νίκος Καπραβέλος, υπογράμμισε ότι χρειάζονται μοριακά τεστ για τον εντοπισμό και την ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε οσους έρχονται απο το εξωτερικό και ιδιατέρως από τη Βρετανία πρέπει να γίνονται PCR τεστ προκειμένου να ανιχνέυεται αυτό το στέλεχος.

Επίσης, τόνισε ότι είναι βιαστική κίνηση υψηλού ρίσκου το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου και εκτίμησε ότι αναμένει τρίτο κύμα πανδημίας τον Φεβρουάριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ότιδήποτε ανοίγει ή κλείνει πρέπει να σχετίζεται με το τρίτο κύμα που αναμένεται το Φλεβάρη – Μάρτη. Άρα είναι υψηλού ρίσκου αυτή τη στιγμή που μπορεί να στοιχίσει σε πολλές ανθρώπινες ζωές να ανοίξουν τα σχολεία. Δεν υπάρχουν τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...