16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συναγερμός για τρομοκρατική ενέργεια σε αεροπλάνο με προορισμό την Κρήτη

Ημερομηνία:

Την άμεση ενεργοποίηση πρωτοκόλλου που αφορά στην αντιμετώπιση εναέριων τρομοκρατικών ενεργειών προκάλεσε στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία πολιτικό αεροσκάφος αυστραλιανής εταιρείας που εκτελούσε το πρωί του Σαββάτου πτήση από την Ισπανία με προορισμό την Κρήτη.

Σύμφωνα με τo cretapost το οποίο επικαλείται την ιταλική ενημερωτική ιστοσελίδα fanpage.it και το συντάκτη της Antonio Palma, ο «κόκκινος συναγερμός» τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή, όταν το πολιτικό αεροπλάνο, δευτερόλεπτα αφότου εισήλθε στον ιταλικό εναέριο χώρο, διέκοψε κάθε επικοινωνία του με τον Πύργο Ελέγχου, στις 10:30 το πρωί (ώρα Ιταλίας).

Το γεγονός αυτό κρίθηκε από τις Αρχές εξαιρετικά ανησυχητικό, με αποτέλεσμα να ενημερωθούν άμεσα οι ιταλικές αρχές και η πτέρυγα του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Απογειώθηκαν έτσι δύο πολεμικά αεροσκάφη«Eurofighter F-2000», προκειμένου να προσεγγίσουν το ύποπτο αεροπλάνο, αρχικά για αναγνώριση και αναχαίτιση στη συνέχεια.

aeroskafos6

Πολύ γρήγορα, τα μαχητικά προσέγγισαν το αυστραλιανό αεροσκάφος, ενώ αφού κατέστη εφικτή η οπτική επαφή με τους πιλότους, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι όλα έβαιναν καλώς και δεν υπήρχε κάποιος λόγος ανησυχίας.

Στη συνέχεια υπήρξε και επικοινωνία μεταξύ των αεροπλάνων από την οποία διαπιστώθηκε ότι το πολιτικό αεροπλάνο αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, το οποίο δεν επέτρεπε την επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου.

Τα Eurofighters επέστρεψαν στη βάση τους, ενώ το αυστραλιανό αεροσκάφος συνέχισε το ταξίδι του προς την Κρήτη, χωρίς άλλο απρόοπτο.

aeroskafos5

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ