15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συναντήσεις Γ.Γ.Α.Δ.Κ. στην Αθήνα για τα αιτήματα των πολιτών του Λασιθίου

Ημερομηνία:

Στην προσπάθειά του να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα που να ικανοποιεί τους ανθρώπους που θίγονται στο Νομό Λασιθίου,  ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γεώργιος Δεικτάκης  μετέβη στην Αθήνα για δύο ημέρες Τρίτη 26 και  Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο και τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο για την διεκδίκηση των αιτημάτων που του ετέθησαν την προηγούμενη εβδομάδα από Δημάρχους, Φορείς και Φοιτητές των ΤΕΙ του Νομού Λασιθίου.Με την καθοριστική βοήθεια  του Γραμματέα  της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Ηρακλείου κ.  Μανώλη Κεφαλογιάννη , του βουλευτή Λασιθίου κ. Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και με την καίρια παρέμβαση του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν προκειμένου οι δύο υπουργοί να ενημερωθούν για τα δίκαια αιτήματα των Λασιθιωτών και να προβούν σε επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στο Νομό, τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στον τομέα της παιδείας.

Μετά από  πολύωρες συζητήσεις και έντονες παρεμβάσεις  του κ. Δεικτάκη και των κ.κ. Κεφαλογιάννη και Πλακιωτάκη δόθηκε η ανάλογη βαρύτητα στα θέματα και προχώρησε σε θετική κατεύθυνση  η βούληση των αρμοδίων υπουργών για την  επίλυση στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών του Λασιθίου.

Για ότι αφορά το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, τα περισσότερα αιτήματα έγιναν αποδεκτά και θα ικανοποιηθούν άμεσα. Ο υπουργός υπεσχέθη ότι μετά από συνεργασία που θα έχει  με τον Διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης τον κ. Γρηγοράκη, θα επιλυθεί η όποια εκκρεμότητα υπάρχει ακόμα προς όφελος των κατοίκων.

Για ότι αφορά το θέμα του ΤΕΙ Ιεράπετρας ο κ. Δεικτάκης χαρακτηρίζοντας  την παρουσία των ΤΕΙ και χρήσιμη και αναγκαία, κατανοώντας το δίκαιο των αιτημάτων και συμμεριζόμενος  την αγωνία των φοιτητών, έθεσε στον αρμόδιο υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο μαζί με τον κ. Γιάννη  Πλακιωτάκη  την αναγκαιότητα ύπαρξης στην συγκεκριμένη περιοχή των εν λόγω Σχολών.

Ο υπουργός κατενόησε τα προβλήματα που θα προέκυπταν με την κατάργηση των Σχολών και τόνισε πως η  θέση του υπουργείου είναι σε θετική κατεύθυνση και μάλιστα προσανατολίζεται ακόμη και προς αναβάθμιση με διάφορες δραστηριότητες του ΤΕΙ της περιοχής.  Σε ανακοινώσεις θα προχωρήσει σύντομα το υπουργείο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ