20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνδικάτο Κατασκευών ν. Χανίων για τις πλημμύρες: Στα 10 χρόνια της κρίσης χιλιάδες οικοδόμοι έμειναν άνεργοι όταν θα μπορούσαμε να αξιοποιηθούμε σε αντιπλημμυρικά έργα, σε μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, σε νέα σχολεία και νοσοκομεία

Ημερομηνία:

Το Συνδικάτο Κατασκευών Ν. Χανίων  εκφράζει την θερμή συμπαράσταση προς τον Χανιώτικο λαό που ταλαιπωρήθηκε  από τις πρόσφατες πλημμύρες και τεράστιες καταστροφές σε όλη την περιφέρεια Χανίων.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες που είδαν να καταστρέφονται τα νοικοκυριά τους και οι κόποι μιας ζωής και θα δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Θα παλέψουμε για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Θα βρεθούμε στο πλευρό τους για να απαιτήσουμε από κοινού να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και άμεσης ανακούφισης των πληγέντων.

Οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τεράστιες. Για χρόνια κλείνουν τα μάτια σε ένα πρόβλημα, όπως οι πλημμύρες, ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχει και προκαλεί τεράστιες καταστροφές κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα. Οι ευθύνες όλων για τις κατολισθήσεις δρόμων, τις καταστροφές υποδομών, τη πτώση γεφυρών, καθώς και το κλείσιμο βασικών επαρχιακών οδικών δικτύων, είναι τεράστιες. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε αποκλεισμούς δεκάδων χωριών στο Ν. Χανίων, με την πλειοψηφία του αγροτικού δικτύου να παραμένει κλειστή, με το εθνικό οδικό δίκτυο σε άθλια κατάσταση και με διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές του νομού.

Οι καταστροφές που γίνονται μπορούν να αντιμετωπιστούν και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για μεγάλες καταστροφές. Παρόλα αυτά, τα αναγκαία έργα και υποδομές δεν αποτελούν προτεραιότητα για το κεφάλαιο και την ΕΕ, γιατί δεν αποφέρουν τα προσδοκώμενα κέρδη. Προτεραιότητα αποτελούν οι χρηματοδοτήσεις των μεγάλοξενοδόχων και μεγαλοεπιχειρηματιών και ότι κινείτε γύρο τους. Αν υπήρχαν υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας δεν θα είχαμε αυτές τις καταστροφές.

Στα 10 χρόνια της κρίσης χιλιάδες οικοδόμοι έμειναν άνεργοι. Την ίδια ώρα όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα μπορούσαμε να αξιοποιηθούμε σε αντιπλημμυρικά έργα, σε μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, σε νέα σχολεία και νοσοκομεία. Την ίδια ώρα κυβέρνηση και Περιφέρεια διοχέτευαν «τρελές»  χρηματοδοτήσεις στο κεφάλαιο για την αύξηση των κερδών τους.

Απόδειξη της ταξικής αυτής πολιτικής, είναι ότι οι καταστροφές συμβαίνουν στις εργατογειτονιές, στις περιοχές όπου οι υποδομές είναι ανύπαρκτες ή αποσπασματικές ή μικρής έκτασης.

Το Συνδικάτο Κατασκευών καταγγέλλει την κυβέρνηση, την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους γιατί συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον Χανιώτικο λαό. Εξαγγελίες για τις πλημμύρες έχουμε ξανακούσει. Εξαγγελίες για ανακούφιση της ζωής μας, επίσης. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: Απώλειες για τη φτωχολογιά και όξυνση των προβλημάτων της.

Απαιτούμε και διεκδικούμε άμεσες λύσεις:

– Αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

– Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

– Μέτρα για υλοποίηση έργων και υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας.

– Άμεση πρόσληψη μόνιμων οικοδόμων στα συνεργεία των δήμων.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΜΑΤΕΙΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19:00 ΣΤΟ Ε.Κ.Χ. ΩΣΤΕ ΝΑ:

  • ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΥΜΜΗΡΟΠΑΘΕΙΣ.
  • ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΤΙΡΗΞΗ ΜΕ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...

Κρήτη: Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό...

700.000 ακίνητα στα χέρια ξένων funds, και οι Έλληνες δεν έχουν πού να μείνουν

Με το στεγαστικό πρόβλημα να γιγαντώνεται, και αυτή η...