15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Ηράκλειο.

Τα θέματα που συζήτηθησαν μεταξύ άλλων ήταν:

1)     Tο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

2)     Θέματα του ΟΑΕΕ

3)     Το Τραπεζικό

4)     Το Φορολογικό

5)     Η επιμόρφωση των Συνδικαλιστών της ΕΣΕΕ

6)     Το έντυπο υπηρεσίας υποστήριξης της ΕΣΕΕ προς όλες τις επιχειρήσεις – μέλη της.

1) Για το θέμα των Κυριακών αποφασίσθηκε η ΟΕΣΚ να προτείνει στους Εμπορικούς Συλλόγους – μέλη της – να διαμορφώσουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής τους στο πλαίσιο του νόμου ότι μπορούν να είναι ανοικτά 9:00 έως 21:00 καθημερινά ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ.

Επίσης θα ζητηθεί από τους Εμπορικούς Συλλόγους η καταγραφή ανά νομό των τουριστικών ζωνών – οδών ώστε να εξαιρεθούν τα αμιγώς τουριστικά καταστήματα.

2) Για τα θέματα του ΟΑΕΕ να στηριχθούν οι ενέργειες και οι θέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αλλά και όλων των Εμπορικών Συλλόγων της Κρήτης  που  είναι:

ü        Θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους Έμπορους, ανεξάρτητα από τις υποχρεώσεις τους στο ταμείο που λόγω της  κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν.

ü        ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

ü         Μακροχρόνια ρύθμιση οφειλών χωρίς προκαταβολή και εξόφληση σε 120 μηνιαίες δόσεις, ή ήπια ρύθμιση με ελάχιστη καταβολή δόσης 100 € το δίμηνο, μετά τα δυο χρόνια.

"google ad"

ü        Αποποινικοποίηση και κατάργηση της προσωποκράτησης για καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές .

ü        Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης. Υπενθυμίζουμε ότι η σχέση παροχής (ασφάλιστρα) και αντιπαροχής (χρόνος ασφάλισης, παρεχόμενες υπηρεσίες, ποσό σύνταξης) έχει αλλοιωθεί δραματικά εις βάρος των ασφαλισμένων με ευθύνη της πολιτείας.

ü        Παροχή σύνταξης σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης. Το οφειλόμενο ποσό να παρακρατείται από τη σύνταξη σε δόσεις.

ü        Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση. Σε αντίθετη περίπτωση υπονομεύεται η νόμιμη φορολογική λειτουργία των επιχειρήσεων και δημιουργούνται ακούσιοι φοροφυγάδες.

ü        Πάγωμα  των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο όσο διαρκεί η οικονομική κρίση και διαγράφη όλων των τόκων που έχουν επιβληθεί σε καθυστερημένες οφειλές αφ’ όσον η καθυστέρηση αποδεικνύεται από τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης.

3) Για το Τραπεζικό έγινε ενημέρωση από τον  Β’ Αντιπρόεδρο της ΟΕΣΚ και Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκη Μανώλη, για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29-01-2013 με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σκορδά με τους παραγωγικούς φορείς του Ν. Ηρακλείου, για το θέμα αυτό. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα και θα μας ενημερώσει στη συνέχεια. Το σχετικό αναλυτικό υπόμνημα που κατατέθηκε στον Υπουργό, αποφασίσθηκε να κοινοποιηθεί προς όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κρήτης.

4) Για το Νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο που σε πρώτη εκτίμηση κρίνεται εξοντωτικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποφασίσθηκε επιτροπή της ΟΕΣΚ σε συνεργασία με την Επιτροπή του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αφού επεξεργαστούν εμπεριστατωμένα το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο να διαμορφώσουν προτάσεις και να αποφασισθούν οι τρόποι διεκδίκισης τους.

5) «Επιμόρφωση Συνδικαλιστών της ΕΣΕΕ»

Στη συνέχεια αποφασίσθηκε να σταλεί αναλυτική ενημέρωση σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κρήτης, για το πρόγραμμα επιμόρφωσης που απευθύνεται στους συνδικαλιστές της ΕΣΕΕ και περιλαμβάνει γνωστικά αντικείμενα σχετικά με την Οικονομία, το Κράτος, την Εκπροσώπηση, την Ε.Ε., την Επικοινωνία και το Δίκαιο με σκοπό να παρέχει διευρυμένες γνώσεις επί των αντικειμένων αυτών με έμφαση στον εμπορικό συνδικαλισμό. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενίσχυση των συνδικαλιστών της ΕΣΕΕ στο πολύπλευρο έργο της συμμετοχής τους σε θεσμούς εκπροσώπησης ή και διαπραγμάτευσης.

6) Εντυπο υπηρεσίας υποστήριξης της ΕΣΕΕ προς όλες τις επιχειρήσεις    – μέλη της.

Ο Πρόεδρος κ. Πολιουδάκης Γιώργος ενημέρωσε το Δ.Σ. για το  έντυπο υπηρεσίας υποστήριξης της ΕΣΕΕ προς όλες τις επιχειρήσεις – μέλη της, το οποίο θα σταλεί σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κρήτης προκειμένου να προωθηθεί σε όλες τις επιχειρήσεις μέλη των Εμπορικών Συλλόγων.

Συμπληρώνοντας το έντυπο αυτό κάθε επιχείρηση, η ΕΣΕΕ θα αναλάβει δωρεάν την παροχή υποστήριξης σε θέματα χρηματοοικονομικά, φορολογικά, αναδιοργάνωσης – τεχνολογικής αναβάθμισης – διαφοροποίησης προϊόντων, σε θέματα εξωστρέφειας – Εξαγωγών στο εξωτερικό και σε θέματα υποστήριξης στην ολοκλήρωση του κύκλου ζωής μιας επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για την παραλαβή του σχετικού εντυπου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Κρήτης καθώς και με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στο τηλέφωνο 2810-220450.

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΟΥΖΟΥ  ΜΑΡΙΝΑ                                         ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ