27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Συνελήφθησαν δύο βοσκοί στην Παλαιόχωρα για τα «βαρελόσκυλα» τους

Ημερομηνία:

Δύο βοσκοί συνελήφθησαν την Τρίτη από το Α.Τ. Παλαιοχώρας στην Κρήτη επειδή είχαν τα σκυλιά τους να ζούν κάτω άθλιες συνθήκες στο χωριό Μουστάκος Χανίων.Ο εντοπισμός των ζώων, που βρέθηκαν εξαθλιωμένα σε αυτό το απομακρυσμένο χωριό, έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγει σε όλο τον νομό σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Ο ένας εκ των βοσκών όπως αναφέρει το zoosos.gr,  είχε υπό την κατοχή του τρία «βαρελόσκυλα» και ο δεύτερος ένα. Και οι δύο παραδέχτηκαν στην Αστυνομία, ότι δεν έλυναν ποτέ τα σκυλιά τους. Οι αστυνομικοί άσκησαν αυτεπάγγελτα δίωξη εναντίον τους, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Α.Τ. Παλαιοχώρας.

Η εισαγγελέας υπηρεσίας δέχτηκε, ότι η παθητική κακοποίηση δηλαδή η μη τήρηση κανόνων ευζωίας (χωρίς κατάλυμα, τροφή, νερό, μονίμως αλυσοδεμένα) είναι ποινικό αδίκημα και διέταξε να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Πλέον αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» τονίζει αναφορικά και με αυτές τις δύο συλλήψεις:

«Μέριμνά μας βέβαια τώρα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων. Οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να καταλάβουν τι κάνουν λάθος και τι πρέπει να αλλάξει ώστε να ζώα τους να ζουν φυσιολογικά».

Αστείο είναι το γεγονός, ότι ο ένας εκ των βοσκών κατήγγειλε τον γείτονα του για το «βαρελόσκυλο» στον φιλοζωικό σύλλογο και έτσι ξεκίνησε η δίωξη του. Όμως ο κατηγορούμενος προχώρησε σε εκείνος σε μήνυση εις βάρος του καταγγέλλοντος – αφού είχε και εκείνος έτσι τον σκύλο του – γι’ αυτό και οι δύο συνελήφθησαν για το ίδιο αδίκημα!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την πρωτοφανή δίωξη στον Δ. Ανθούση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν Χανίων καταγγέλλει  στον Χανιώτικο...

Μπορεί κάποιος άνθρωπος να μας “κάψει” τον εγκέφαλο;

Ενίοτε αισθάνεσαι πως «καίγονται» εγκεφαλικά κύτταρα σε συναναστροφές. Όντως...