13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συνελήφθη ο αστυνομικός δολοφόνος του Τζορτζ Φλόιντ

Ημερομηνία:

Στη σύλληψη του Ντέρεκ Τσόβιν, του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ προχώρησαν οι αρχές της Μινεάπολης.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία.

Ακόμα δεν έχουν ασκηθεί διώξεις στους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο περιστατικό και ήδη απολύθηκαν από το σώμα.

Ο εισαγγελέας της κομητείας εξήγησε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Τσόβιν απαγγέλθηκαν την Παρασκευή, διότι η Πολιτεία ήθελε να έχει στα χέρια της στοιχεία που δεν θα καταπέσουν στη δίκη.

Όσον αφορά στους άλλους τέσσερις, τόνισε ότι προτεραιότητα είχε ο «πιο επικίνδυνος» από τους δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσόβιν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο στο οποίο ουσιαστικά εμφανίζεται να στραγγαλίζει τον Φλόιντ.

Σημειώνεται ότι όπως αποκαλύφθηκε ο Τσόβιν είχε βεβαρημένο παρελθόν, ενώ η κατάσταση εδώ και τρεις ημέρες παραμένει εκρηκτική στη Μινεάπολη και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...