15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνελήφθη ο δράστης του τροχαίου στα Κουνουπιδιανά – Έτρεχε να πάει στη δουλειά του – Προτάσεις για κατασκευή κυκλικού κόμβου ή τοποθέτηση φαναριών

Ημερομηνία:

20χρονος Γεωργιανός ο οποίος έτρεχε να πάει στη δουλειά του σε ξενοδοχείο ήταν ο δράστης του φονικού τροχαίου στα Κουνουπιδιανά, δίπλα από τις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης. Ο δράστης συνελήφθη, όμως, δυστυχώς, άφησε πίσω του δύο νεκρούς.

Θύματα είναι μία 20χρονη φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο 19χρονος φίλος της από την Αθήνα που είχε κατέβει στην Κρήτη για να την επισκεφθεί.

Το τροχαίο συνέβη σε σημείο του δρόμου όπου δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Τα θύματα περπατούσαν στην άκρη του δρόμου, όμως, ο οδηγός τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα και με το φως του ήλιου να μην έχει ανατείλει, δεν τους είδε, παρασύροντάς τους και οδηγώντας τους σε ακαριαίο θάνατο.

Σε ανακοίνωσή του το Πολυτεχνείο Κρήτης, αφού εξέφρασε τα συλληπητήρια προς τις οικογένειες των δύο νέων, επανέφερε παλιότερη πρόταση για κατασκευή κυκλικού κόμβου στο ύψος της πύλης της Πολυτεχνειούπολης Κουνουπιδιανών με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων. Για τη βελτιστοποίηση μάλιστα της αποτελεσματικότητας του έργου έχει προσφέρει στην Πολιτεία και την απαραίτητη έκταση γης.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την υποβληθείσα μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης υπάρχει πρόβλεψη για παραχώρηση γης από το Ίδρυμα για διαπλάτυνση του δρόμου και την κατασκευή δημόσιου χώρου στάθμευσης, στον οποίο θα συγκεντρώνονται και όλες οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τους φοιτητές και τους περίοικους, όπως τα ΑΤΜ των τραπεζών, οι πωλητές εισιτηρίων και η στάση του λεωφορείου. Επιπλέον, στην πρόταση του Ιδρύματος προβλέπεται και η διευκόλυνση εισόδου των οχημάτων στο παρακείμενο κτίριο του κολυμβητηρίου.

Πρόταση για τοποθέτηση φαναριών ή δημιουργία κυκλικού κόμβου κατέθεσε και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...