16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Συνελήφθη “ρασοφόρος” που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες στη Θεσσαλονίκη – Δεν είναι ο ρασοφόρος των λεωφορείων

Ημερομηνία:

Στις 21 Ιουνίου 2017 το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ένα απογευματινό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων.

Το δελτίο ανέφερε:

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού, για παράνομη κατακράτηση, αντιποίηση αρχής, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος, απογευματινές ώρες της 17-06-2017, όντας ενδεδυμένος ως μοναχός, προσέγγισε 48χρονη ημεδαπή στο κέντρο της πόλης, την οποία έπεισε να μεταβούν στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να της δωρίσει θρησκευτικά είδη.

Μετά την είσοδο της γυναίκας στο αυτοκίνητο και προφασιζόμενος ότι θα επισκεφθούν μοναστήρι στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, εκκίνησε το όχημα παρά την εναντίωση της 48χρονης.
Κατά την πορεία του οχήματος, ο 41χρονος προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της γυναίκας, η οποία κατάφερε να διαφύγει από το αυτοκίνητο στην περιοχή των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, όπου κατήγγειλε το συμβάν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Ο 41χρονος εντοπίσθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την 20-06-2017, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, ρούχα κληρικού και ταυτότητα με σφραγίδα Αγίου Όρους επ’ ονόματί του, η οποία ήταν πλαστή.

Η είδηση δημοσιεύθηκε από διάφορες ενημερωτικές ιστοσελίδες, με αρκετές να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες του ρασοφόρου επιδειξία των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν αν πρόκειται για τον ίδιο άντρα. Παράδειγμα newsit.gr. Αυτό ήταν αρκετό για να γίνει η σύνδεση των δύο περιστατικών.

Εμείς κάναμε ό,τι θα έπρεπε να κάνουν οι μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και μας διαβεβαίωσαν, πως ο ρασοφόρος με την πλαστή ταυτότητα δεν σχετίζεται με τον ρασοφόρο επιδειξία των λεωφορείων.

Ζούμε στην εποχή της copy paste δημοσιογραφίας του διαδικτύου. Αρκεί ένα μέσο ενημέρωσης να κάνει το λάθος και θα ακολουθήσουν δεκάδες, καθώς πια κανείς δεν ελέγχει την είδηση που αναπαράγει.

ellinikahoaxes.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...