23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από το Δήμο Χανίων για δεύτερη συνεχή χρονιά

Ημερομηνία:

Με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών, που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».«Η προσπάθεια μας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς δώσαμε τη δυνατότητα σε δεκάδες μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποστηριχθούν μαθησιακά από φροντιστήρια της πόλης μας” ανέφερε χθες Τετάρτη 24 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, μετά από την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χανίων και της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων.

Ο κ. Σκουλάκης πρόσθεσε ότι με τον θεσμό του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου” δίνεται ανάσα και στις οικογένειες των μαθητών, καθώς αφαιρείται μία ακόμη οικονομική επιβάρυνση, σε μία περίοδο, που η οικονομική κρίση έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, γνωστοποίησε ότι οι προσφερόμενες θέσεις εκπαίδευσης είναι πενήντα (50), εκ των οποίων οι δεκαέξι (16) αφορούν μαθητές, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματα τους και κατά το σχολικό 2013-14. “Ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς εν μέσω κρίσης παρέχεται δωρεάν φροντιστηριακή εκπαίδευση”, τόνισε η κα. Χατζηδάκη, προσθέτοντας ότι έμφαση θα δοθεί στην προετοιμασία των μαθητών, οι οποίοι τη νέα σχολική χρονιά θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γεώργιος Καμπουράκης, τόνισε ότι ο θεσμός του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου” λειτούργησε αποτελεσματικά κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, καθώς ήδη ποσοστό που υπερβαίνει το 50% των μαθητών, που παρακολούθησαν μαθήματα, κατάφεραν να εισαχθούν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας.

Τέλος, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Ρούλα Βουράκη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων «με ηθική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, η Ένωση στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, με το σκεπτικό ότι η γνώση είναι καθολικό αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται αδιακρίτως σε κάθε άνθρωπο».

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

  1. 1.      Αίτηση συμμετοχής (χορηγείται από την Υπηρεσία).
  2. 2.      Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Άδεια Μόνιμης Διαμονής (Μπλε Κάρτα).
  3. 3.      Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  4. 4.      Ε1, Εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας και Ε9.
  5. 5.      Φωτοτυπία λογαριασμού Δ.Ε.Η. ,κλπ, ή Μισθωτήριο Συμβόλαιο μέσω του οποίου θα αποδεικνύεται η διεύθυνση κατοικίας,εφόσον δεν προκύπτει από τη φορολογική δήλωση εισοδήματος.
    ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
  • Σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας αντίγραφο διαζυγίου και επιμέλεια παιδιών ή σε περίπτωση διάστασης ένορκη βεβαίωση από το Ειρηνοδικείο όπου και θα πιστοποιείται το γεγονός.
  • Σε περίπτωση αναπηρίας αντίγραφο της Απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής σε ισχύ για κάθε μέλος.
  • Κάρτα ανεργίας Ο.Α.Ε.Δ. (φωτοτυπία) για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται σε ισχύ.
  • Μισθωτήριο Συμβόλαιο ή πρόσφατη Απόδειξη Ενοικίου.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν και να καταθέτουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων (ισόγειο Δημοτικού Καταστήματος).

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από σήμερα Πέμπτη 25/7/2013 έως και τη Δευτέρα 2/8/2013, κατά τις εργάσιμες ώρες. Τηλ. Επικοινωνίας: 2821341696, 2821341691, 2821341689.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...