21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Συνεχίζεται η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ – Στη δημοσιότητα το σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος

Ημερομηνία:

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη μέρα ή Πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ», με τη συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τις ψηφοφορίες έγκρισης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα.

Στο σχέδιο προγράμματος, όπως ανέφερε ο πρώην γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας,  περιέχεται και μια «ακροτελεύτια παράγραφος» η οποία θα εξουσιοδοτεί την Επιτροπή Προγράμματος να προχωρήσει σε περαιτέρω εξειδικεύσεις από τη Δευτέρα και αφού εγκριθεί ως προσχέδιο από την  Πανελλαδική Σύσκεψη.

Κατά τη διάρκεια της  σημερινής ημέρας, θα γίνονται δεκτές προσθήκες ή τροποποιήσεις στο κείμενο του προγράμματος και, αν χρειαστεί, θα γίνουν και ψηφοφορίες πάνω σε τροπολογίες.

Παράλληλα,ο κ Βίτσας διευκρίνησε ότι η Κ.Ε., «η οποία βρίσκεται εδώ σε απαρτία», θα ψηφίσει για να εγκρίνει επίσημα το προσχέδιο του προγράμματος, αφού πρώτα δώσουν συμβουλευτική ψήφο η κοινοβουλευτική ομάδα και τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών.

Μάλιστα, εξήγησε ότι διαδικασία αυτή προκρίθηκε σε συνεννόηση με τον Θ. Δρίτσα, ο οποίος είχε καταθέσει πρόταση η Πανελλαδικής Σύσκεψη να συγκροτηθεί σε σώμα με νομιμοποιητική ισχύ.

Δείτε το σχέδιο προγράμματος, όπως δόθηκε στη δημοσιότητα από την “Αυγή” εδώ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...