20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την ΚΡΗΤΗ TV1 και τον ΚΡΗΤΗ FM 1015

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης με τηλεφωνήματα, προσωπικές επισκέψεις αλλά και μηνύματα στο email και στο διαδίκτυο για τη φίμωση που επιχειρεί με τη στάση της η ΔΕΗ σε βάρος της ΚΡΗΤΗ TV1 και του ΚΡΗΤΗ 101,5 FM.

Το ΕΠΑΜ Χανίων

Χθες, ανακοίνωσε εξέδωσε το ΕΠΑΜ Χανίων στην οποία καταδικάζεται η προσπάθεια φίμωσης. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Αποτελεί πλέον γεγονός αναμφισβήτητο πως η πατρίδα μας, η χώρα που γέννησε την δημοκρατία, η ίδια την δολοφονεί, περιφρονώντας κάθε έννοια θεσμών-δικαίου και μετατρέπει το ίδιο το Σύνταγμα σε πτυελοδοχείο.

Το θεάρεστο αυτό έργο επιτυγχάνεται δια χειρίστων επίορκων πολιτικών, σε αγαστή συνεργασία με τους ξένους  αδίστακτους κατακτητές και τα ουκ ολίγα βρώμικα συμφέροντα. Στην συνταγή αυτή της επιτυχίας, όπως ανερυθρίαστα θέλουν να μας την παρουσιάσουν, εντάσσονται και οι διώξεις με κάθε τρόπο, κάθε ελεύθερης, αντίθετης και ακηδεμόνευτης φωνής.

Το Ε.ΠΑ.Μ καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη λογική του παραλόγου και της καταστροφής. Τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό κάθε διωκόμενου, από το φαύλο αυτό καθεστώς και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για διώξεις μέσων ενημέρωσης, τα οποία  απλά και μόνο επιτελούν το καθήκον τους, μεταδίδοντας αμερόληπτη και αντικειμενική ενημέρωση.

Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας την φίμωση, με τα όποια προσχήματα, του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ 1, το  μοναδικό παράπτωμα του οποίου ήταν, πως ήθελε να είναι ελεύθερος και να έχει το θάρρος της γνώμης του.

Προειδοποιούμε τους νεκροθάφτες της ελευθεροτυπίας και τα τσιράκια τους πως, τα πολιτικά τους εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα.

Η βάναυσα κακοποιημένη δημοκρατία θα νικήσει και τότε θα δούμε που θα τρέχουν να κρυφτούν, οι σημερινοί διώκτες της.

Συγκινητικές οι εκδηλώσεις συμπαράστασης

Συγκινητικές είναι όμως και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης που εκφράζονται και με δημόσιες τοποθετήσεις Χανιωτών μέσω διαδικτύου.

Επιλέξαμε μία από αυτές που συγκίνησε ιδιαίτερα. Είναι η ανάρτηση του κ. Παναγιώτη Φραγκεδάκη που αναφέρει:

Μου δημιουργεί κατηφή συναισθήματα η είδηση της ”φίμωσης” του Κρήτη Fm από την ΔΕΗ. Δεν με ενδιαφέρει αν χρωστάει ο Αγγελάκης , την στιγμή που άλλοι , εδώ και δεκαετίες , είχαν νομιμότατα προνόμια , όσον αφορά στην συναλλακτική τους σχέση με την εν λόγω εταιρεία. Η κυνική Νεοφιλελεύθερη αντίληψη των πραγμάτων ορίζει οτι όποιος δεν πλήρωσε ή καθυστέρησε πρέπει να διαλυθεί.Βέβαια αν παρατηρήσετε την ζούγκλά θα δείτε οτι οι κανόνες της είναι ακριβέστατα Νεοφιλελεύθεροι…Περισσότερο ”Σχολή Σικάγο” δεν γίνεται…Εδώ όμως μιλάμε για την ανθρώπινη κοινωνία και όχι για αγέλες σαρκοβόρων…

Αν κάτι μάθαμε από αυτή την κρίση ,αυτό είναι οτι πρέπει να ανακαλύψουμε την χαμένη τσίπα μας…Μια τσίπα που πνίγηκε κάτω από το γκλάμουρ που μας πάσαραν τα…καλόπαιδα του ”Κλικ” στα χρόνια της φούσκας , με κάμποση απόχρωση…Τριτοδρομικού (χα) Σοσιαλισμού….Υπό αυτά τα δεδομένα πρέπει να εξαντλούνται όλα τα δυνατά περιθώρια πριν κόψουμε το ”οξυγόνο” σε οποιοδήποτε θύμα της κρίσης ,με παρούσα και την σοβαρότατη πτώση στην διαφημιστική κίνηση , που αποτελεί το μόνο έσοδο των ιδιωτικών ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε….Δεν είναι κομματικό το θέμα…Είναι θέμα αντίληψης και ρεαλισμού…

"google ad"

Επίσης φοβάμαι οτι αυτός που κατέβασε τον διακόπτη δεν ξέρει τι ιστορία έχει αυτός ο ραδιοφωνικός σταθμός…Πρόκειται για το μεγάλο σχολείο πολλών ανθρώπων , που δέσποσαν επί 2 τουλάχιστον δεκαετίες στα Χανιώτικα Fm.

O γράφων είχε την χαρά να δουλέψει εκεί ως επιχειρησιακός Δ/ντης και Παραγωγός εκπομπών από το 1990 έως και τις αρχές του 1993… Πάνω στην άνθηση της Ιδιωτικής Ραδιοφωνίας δηλαδή και με όχι ιδιαίτερα ήπιο πολιτικό κλίμα…Μπορώ να σας πω , λοιπόν , οτι ο πόλεμος (κυριολεκτικός αλλά και νεύρων) που έχει δεχτεί αυτός ο Ρ/Σ μάλλον δεν έχει προηγούμενο….Δεν χρειάζεται να αναφέρω πράγματα που είναι ακόμα γνωστά , παρά την παρέλευση των καιρών…

Ο ιδρυτής του ”Κρήτη Fm” Νίκος Αγγελάκης (ο πρεσβύτερος) θα μπορούσε να είχε ”βολευτεί ”.. Δεν το έκανε γιατί αν και 65 ετών πλέον , παραμένει ένας…”κουζουλός” Κρητικός . Είναι και ”κοντολαίμης” δηλαδή δεν μπορεί να σιωπήσει…Όταν δει αδικία και στραβό θα αρχίζει να φωνάζει…Σε 5 λεπτά θα ηρεμήσει και θα κάνει αστεία μόνος του…Tην άλλη μέρα τα ίδια πάλι…!!! Τα μικρόφωνα του ήταν πάντα ανοικτά σε όλες τις απόψεις , πλην των φασιστικών.Άρα , με όλα τα παραπάνω , υποψιαζόμαστε οτι το σύστημα ποτέ δεν ένιωσε μαζί του βολικά…

Δεν ξέρω τι λένε εναντίον του και δεν θέλω να θυμάμαι και τα όσα σκληρά και εγώ είπα όταν χωρίσαμε επαγγελματικά πριν ακριβώς 20 χρόνια .Αν με ρωτήσει κάποιος να αναφέρω την χαρακτηριστική στιγμή της συνεργασίας μας θα πω οτι θυμάμαι τον Αγγελάκη να διαβάζει στο μικροφωνο για ένα μικρό παιδάκι του εμφυλίου της Γιουγκοσλαβίας και να δακρύζει…Ένας κακός άνθρωπος δεν το κάνει αυτό…Πιστέυω να επικρατήσει η σύνεση σε ορισμένους αρμόδιους…Νομίζω οτι ο Κρήτη Fm θα σταθεί και τώρα όρθιος…Έχει περάσει και χειρότερα….ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

Χρωστάω κι εγώ πολλά σε αυτόν τον σταθμό…Όχι μόνο επαγγελματικά…Αν δει κάποιος τους φίλους μου , θα διαπιστώσει οτι ικανός αριθμός αυτών προέρχεται από την εποχή του περασματός μου απο εκεί…Ευχομαι καλή δύναμη…και καλή συνέχεια.

Τέλος, ενδιαφέρον να φέρουν το θέμα στη Βουλή εκδηλώνουν τα αντιμνημονιακά κόμματα. Η διεύθυνση των δύο σταθμών «δεν το βάζει κάτω» και θα τα καταφέρει να αναιρέσει τις συνθήκες ασφυκτικής πίεσης που επέβαλλε η σκληρή στάση της ΔΕΗ.

Όπως είναι γνωστό έκοψαν τα καλώδια τροφοδοσίας των δύο σταθμών απαιτώντας προκαταβολή σημαντικού ποσού σε μετρητά.

Αυτή η στάση των υπευθύνων της ΔΕΗ έρχεται να αναιρέσει προηγούμενη τακτική τους να δέχονται τις επιταγές μας τις οποίες πάντα καλύπταμε.

Το όλο θέμα αγγίζει τα όρια του σκανδάλου και συγκεκριμένα η επιλεκτική συμπεριφορά της ΔΕΗ (όπως εύστοχα επισημάνθηκε και στην προχθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων) που από τη μία χαρίζει πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ σε μεγαλοοφειλετές ρευματοκλέπτες και από την άλλη επιχειρεί να στριμώξει μέχρι ασφυξίας τους δύο σταθμούς που τηρούν αντιμνημονιακή στάση στον τόπο μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...