20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Συνεχίζονται οι χρυσές «δουλειές» για τους κλινικάρχες: Διπλασιάζεται και η τιμή για απλή νοσηλεία περιστατικών Covid

Ημερομηνία:

Ένα ακόμα δώρο στους κλινικάρχες εν μέσω πανδημίας, οι οποίοι «συμμετέχουν» και εκείνη στον πόλεμο ενάντια στον κορωνοϊό, με το αζημίωτο βέβαια.

Συγκεκριμένα, με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (Οικονομικών και Υγείας) αυτή τη φορά, δίνεται δώρο στους ιδιώτες επιχειρηματίες της υγείας ο διπλασιασμός της τιμής αποζημίωσης και για την απλή νοσηλεία περιστατικών Covid σε ιδιωτικές κλινικές και Κέντρα Αποκατάστασης, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα μόνο για τη νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη άνοιξη κατά την διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε τριπλό δώρο προς τους κλινικάρχες, το οποίο αφορούσε τον υπερδιπλασιασμό της τιμής αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ (από 800 στα 1.600 ευρώ και πλέον), τη δυνατότητα επέκτασης των ιδιωτικών ΜΕΘ κατά 40% με το ίδιο προσωπικό και τη μη κάλυψη του τεστ της πανδημίας από τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα την υπερκοστολόγησή του από τους ιδιώτες και την επιβάρυνση των αρρώστων.

Τώρα το νέο πακέτο… ενίσχυσης των ιδιωτών, όπως αναφέρει η «Εφ.Συν.» ανέρχεται κατ’ ελάχιστον σε 30 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να πάρουν αυτή τη ρύθμιση πίσω τώρα! Αυτό που χρειάζεται σήμερα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας για να σταθεί όρθιο και να φροντίσει με αξιοπρέπεια τους ασθενείς, είναι επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και κέντρων αποκατάστασης με όρους ΕΣΥ, χωρίς προνομιακές ρυθμίσεις, χωρίς επιλογή περιστατικών, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και με όρους ασφάλειας για τους ασθενείς», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κωνσταντής από τα Χανιά που έγινε στα 21 του… τουρκοφάγος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σε ημιτελικά ευρωπαϊκής...

Κλειστό την ερχόμενη Δευτέρα το ΚΕΠ στο Βαμβακόπουλο

Από τη Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται ότι...

Μαθήματα ναυαγοσωστικής στο ΝΟΧ για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Το κολυμβητήριο Χανίων επισκέφτηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου 27 μαθητές ...