20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Συνεχίζονται τα καλέσματα για συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου στο Αεροδρόμιο Χανίων – Δωρεάν μετακίνηση μέσω λεωφορείων

Ημερομηνία:

Πληθαίνουν τα καλέσματα για συμμετοχή στη συγκέντρωση έξω από το το αεροδρόμιο Χανίων και σήμερα σειρά πήρε η Αντιπεριφέρεια Χανίων, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αλλά και ο Δήμος Πλατανιά οι οποίοι με ανακοινώσεις τους ζητούν από τους Χανιώτες να δώσουν το παρών και να συντελέσουν με αυτό τον τρόπο στην επιτυχία της κινητοποίησης.

Σε σχετικό κείμενο της Αντιπεριφέρειας Χανίων σημειώνεται ότι:

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, οι παριστάμενοι Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Θεσμικών Φορέων αποφάσισαν να ενταθούν οι ενέργειες και κινήσεις αποτροπής της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, καλεί τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου Χανίων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στις 11 π.μ., στον χώρο του Αερολιμένα, μαζί με εκπροσώπους των Θεσμικών Φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι, λεωφορεία θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών, για δωρεάν μετακίνηση στο χώρο της συγκέντρωσης, με αφετηρία  το ΚΤΕΛ Χανίων, από τις 10.30 π.μ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, από την πλευρά του, με αφορμή το παλλαϊκό κάλεσμα των φορέων του Νομού για συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Χανίων το Σάββατο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της «στην επιχειρούμενη εφαρμογή αυτής της πολλαπλά καταστροφικής κυβερνητικής επιλογής για την τοπική ανάπτυξη, την οικονομία και την κοινωνία».

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής:

«Η εκχώρηση (ξεπούλημα) της δημόσιας περιουσίας, και μάλιστα περιφερειακών αεροδρομίων με πρωτεύοντα οικονομικό ρόλο, λόγω της συμβολής τους στον τουρισμό και τη μεταφορά εμπορευμάτων, συνιστά ιδεολογική νεοφιλελεύθερη εμμονή και όχι ανάγκη. Είναι δε και αυτή ενταγμένη στην απελπισμένη κυβερνητική προσπάθεια να καλυφθεί με ψίχουλα το τεράστιο κενό της εξυπηρέτησης ενός μη βιώσιμου χρέους έστω κι αν υποθηκεύεται με τον τρόπο αυτό η αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Η κυβερνητική εμμονή στην εφαρμογή αυτής της αδιέξοδης νεοφιλελεύθερης πολιτικής οδηγεί κατευθείαν στην ανεργία, την ύφεση και τη φοβερή ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η κοινωνία μας.

Ο αγώνας για την ανατροπή της αποτελεί πλέον καθήκον των πολιτών κι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο.

Πάγια θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις υποδομές αερομεταφοράς είναι ότι η χώρα χρειάζεταιδημόσια βιώσιμα αεροδρόμια, ασφαλή, λειτουργικά και με χαμηλό κόστος.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε για μια ακόμα φορά προς κάθε κατεύθυνση, ότι σε περίπτωση ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα αναζητήσει κάθε νόμιμο μέσο για την ανάκληση καταστροφικών επιλογών όπως η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση.»

Ο Δήμος Πλατανιά

"google ad"

Ο Δήμος Πλατανιά πέρα από το να απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση προχώρησε σε έκδοση και σχετικού ψηφίσματος, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή την αδικαιολόγητη εμμονή της Κυβέρνησης η οποία με τις πρόσφατες αποφάσεις της απαξιώνει και παραγκωνίζει την ζωτική σημασία και την τεράστια συμβολή του κρατικού αεροδρομίου Χανίων ‘’Δασκαλογιάννης’’ στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της δυτικής Κρήτης μεθοδεύοντας την εκχώρησή του σε ιδιώτη – επενδυτή, αδιαφορώντας παντελώς για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει στην ανάπτυξη και το μέλλον του τόπου, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά κατά την Τακτική Συνεδρίασή του στις 20/10/2014 εξέφρασε την διαμαρτυρία του, δήλωσε την κάθετη  αντίθεσή του σε κάθε ενέργεια του κράτους προς αυτή την κατεύθυνση, απαίτησε την ακύρωση όλων των διαδικασιών ιδιωτικοποίησής του και προχώρησε στην επικαιροποίηση  σχετικών ψηφισμάτων τα οποία εξεδόθησαν κατά τις από 6/03/2013 & 17/04/2013 τακτικές δημόσιες συνεδριάσεις του, το κείμενο των οποίων διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά εκφράζει ομόφωνα την διαμαρτυρία του, δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του για την επιχειρούμενη εκχώρηση του αερολιμένα Χανίων ‘’Δασκαλογιάννης’’ σε ιδιώτη – επενδυτή και απαιτεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την εξαίρεσή του από την προγραμματισμένη ιδιωτικοποίηση.

Το αεροδρόμιο ‘΄Δασκαλογιάννης΄΄, το οποίο αποτελεί πύλη εισόδου για τη Δυτική Κρήτη και μοχλό κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου, πρέπει να παραμείνει υπό τον κρατικό έλεγχο και να μην εκχωρηθεί η λειτουργία του σε ιδιώτη, προκειμένου η τιμολογιακή πολιτική να ασκείται από το Κράτος με προσιτές υπηρεσίες για τους χρήστες του.

Η αναγνώριση του αεροδρομίου Χανίων ‘’Δασκαλογιάννης’’ ως ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς και βάση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με την άμεση εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων αναβάθμισής του ύψους 100.000.000,00 € με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, θα προικοδοτήσουν τον ιδιώτη επενδυτή με ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο, το οποίο προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων, από φθηνό και προσιτό, θα μετατραπεί σε ακριβό και απαγορευτικό για τις πτήσεις, καταφέροντας βαρύτατο πλήγμα στον τουρισμό και την οικονομία της Δυτικής Κρήτης.

Επειδή την συγκεκριμένη περίοδο ο τουρισμός αποτελεί τον σημαντικότερο πυλώνα ανάπτυξης & ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας μας και η εκχώρηση του αεροδρομίου Χανίων σε ιδιώτη – επενδυτή θα καταφέρει ακόμη ένα καίριο πλήγμα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά καλεί τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να ακυρώσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων ‘’Δασκαλογιάννης’’, η οποία είναι δεδομένο ότι θα θέσει τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της δυτικής Κρήτης και θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση την τοπική οικονομία.

 

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στον Περιφερειάρχη Κρήτης, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και στους Βουλευτές του Νομού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...