15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Χανίων: “Τα χωριά της Κρήτης τα κάψαν οι Ναζί. Φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί!”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Χανίων αναφέρεται με σκληρά λόγια για τις εθνικιστικές διαδηλώσεις και καταλήψεις σε σχολεία για το ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας. Πέραν αυτού, αναφέρονται σε σειρά ζητημάτων που αφορούν την παιδεία ενώ ανακοινώνουν τη διοργάνωση τουρνουά ενάντια στο φασισμό στον Αϊ Γιάννη με σύνθημα : « Bάλε γκόλ στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά» την Κυριακή 9 Δεκέμβρη 12 π.μ και καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρουν τα εξής:

Έξω οι φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας ενάντια στον πόλεμο και στον φασισμό!

Τις τελευταίες μέρες διακινούνται διάφορα ανυπόγραφα καλέσματα στο facebookκαι στο instagramπου καλούν σε μια ψευτοπανελλαδική μέρα καταλήψεων με περιεχόμενο που καλλιεργεί το μίσος μεταξύ των λαών. Τα συγκεκριμένα καλέσματα διαδίδονται και προπαγανδίζονται και από τα φασισταριά της Χρυσής Αυγής. Στηρίζονται από ναζιστές –δολοφόνους που ξαφνικά βγήκαν από τις τρύπες τους για να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στους μαθητές.

Είναι οι φασίστες-ναζιστές που:

  • πολεμάνε με μίσος τους μεγάλους μαθητικούς μας αγώνες, που ζητούσαν να μπουν εισαγγελείς και αστυνομία στα σχολεία για να συλλάβουν τους μαθητές που παλεύουν για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.
  • δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα.
  • πουλούσαν νταηλίκια σε παιδιά δημοτικού και έβγαζαν από το στόμα τους τον φασιστικό τους οχετό ζητώντας να φύγουν οι πρόσφυγες συμμαθητές μας από τα σχολεία μας.
  • ζητούσαν να πνιγούν και άλλοι μικροί Αϊλάν στη Μεσόγειο.
  • προσκυνάνε το ΝΑΤΟ που σφαγιάζει λαούς δημιουργώντας στρατιές προσφύγων και κυνηγημένων.
  • κάνουν τις κότες μπροστά στα αφεντικά
  • σε κείμενό τους χαρακτήριζαν αφελείς και μαχαιροβγάλτες τους Κρητικούς, τους παππούδες μας, που πολέμησαν τον Ναζισμό στην μάχη της Κρήτης.
  • υμνούν τον Χίτλερ και τα τάγματα ασφαλείας,τους γερμανοτσολιάδες,τους συνεργατες των Ναζί που έκαψαν την Κάντανο,τα Ανώγεια,το Κοντομαρί και μια σειρά άλλα χωριά στο νησί μας!

Οι φασίστες θυμήθηκαν τώρα να βγούν από τα λαγούμια τους,την ίδια ώρα που όλο το προηγούμενο διάστημα σαμπόταραν τις κινητοποιήσεις των μαθητών, δεν έγαζαν κουβέντα για τις ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία μας, για το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση και κάνει χειρότερο το σχολείο μας! Δεν βγάζουν κουβέντα για την συμμετοχή της χωρας στο ΝΑΤΟ, για την βάση του θανάτου που υπάρχει στο νησί μας.

Οι μαθητές είμαστε ενάντια στην συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό γιατί ενισχύει την παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια..Το ΝΑΤΟ ανάβει το φυτίλι του πολέμου στην γειτονιά μας,είναι υπέυθυνο για πολέμους και επεμβάσεις σε μια σειρά χώρες,όπως  η  Γιουγκοσλαβία,το Ιράκ,η Λιβύη, η Συρία πρόσφατα.

Δηλώνουμε πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους γειτονικούς λαούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας στα Βαλκάνια.

Αγώνιζόμαστε για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια πολέμους και πρόσφυγες!

Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές έχουμε κάνει ξεκάθαρο ποια είναι τα αιτήματα που μας έβγαλαν στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα. Σε πάνω από 50 πόλεις σε όλη την Ελλάδα οι μαθητές απαίτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας. Και εδώ στα Χανιά εκατοντάδες μαθητές ενώσαμε την φωνή μας με τους συμμαθητές μας σε ολη την Ελλάδα. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Στηρίζουμε τους συμμαθητές μας,όπως οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους.

Διεκδικούμε:

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!
  • Υπουργείο και κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Ούτε 1 € από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Διανομή όλων των σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές και όλα δωρεάν!
  • Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να αποσυνδεθεί από το Λύκειο.
  • Δωρεάν ασφαλή μεταφορά όλες τις ώρες, ένα δωρεάν γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Δικαίωμα σε όλους τους μαθητές να διεκδικήσουν πρόσβαση σε όλες τις σχολές.
  • Όλες οι τάξεις και οι κατευθύνσεις στα σχολεία. Κανένας μαθητής να μην αναγκαστεί να αλλάξει σχολείο. Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλα τα σχολεία με μόνιμους διορισμούς.
  • Πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία τώρα &για όλους τους μαθητές.
  • Καμία σκέψη για κατάργηση ή συγχώνευση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ. Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου να μην λειτουργήσουν οι ειδικότητες στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά
  • Υψώνουμε τείχος στον Φασισμό. Έξω φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!
  • Διοργανώνουμε τουρνουά ενάντια στον φασισμό στον Αϊ Γιάννη με σύνθημα : « Bάλε γκόλ στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά» την Κυριακή 9 Δεκέμβρη 12 π.μ
  • Συμμετέχουμε μαζί με τους γονείς μας και τα αδέρφια μας τους φοιτητές,στην μεγάλη απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 10 π.μ στην πλατεία 1866.Διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας.Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση και στον Υπουργό ότι απορίπτουμε το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το σχολείο εξεταστικό κέντρο που μας ετοιμάζουν!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ