22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Συντονιστικό Όργανο για την ανάκληση της αναγόρευσης Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα

Ημερομηνία:

Πολίτες στο Ρέθυμνο έχουν δημιουργήσει συντονιστικό όργανο που σκοπό έχει την ανάκληση της αναγόρευσης Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα. Σε σχετική τους ανακοίνωση καλούν σε συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου ώστε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα καταδίκης και της αναγόρευσης Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα.

Πιο αναλυτικά σε σχετικό κείμενο αναφέρουν τα εξής:

“ΔΕΥΤΕΡΑ 9:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τα ψηφίσματα καταδίκης της αναγόρευσης Ρίχτερ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι τραγικό να τιμάτε ο υβριστής των χιλιάδων νεκρών Κρητικών όπου με «ρατσιστικό» τρόπο αποδομεί τον μεγαλειώδη αγώνα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αποκαλώντας τον «κτηνώδη». Την ίδια ώρα εξισώνει θύματα και θύτη, ενώ προκαλεί τη νοημοσύνη όλων των ΚΡΗΤΗΚΩΝ αναφέροντας στο επαίσχυντο βιβλίο του «με δύο τίτλους», τους φασίστες Γερμανούς δολοφόνους ναζιστές «ιππότες». Ο στόχος του είναι προφανής. Θέλει να αποδυναμώσει τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών τόσο για τις βάρβαρες καταστροφές όσο και από την καταλήστεψη με το ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ (πληρώναμε τα έξοδα του… στρατού κατοχής). Είναι καθολικό αίτημα συγγενών των σκοτωμένων, των βασανισμένων, των αντιστασιακών, των διαπρεπόντων καθηγητών, των δημοκρατικών στρατιωτικών, επιστημόνων και πολλών άλλων η ΑΝΑΚΛΗΣΗ.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο συνεδριάζει στις 29/12/2014 στις 09:30 το πρωί. Οφείλει να αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου – ξεπέρασαν την 1.500 οι υπογραφές – και να καταδικάσει την αναγόρευση του ξενόφερτου Ρίχτερ και να ζητήσει την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ.

Η παρουσία ΟΛΩΝ είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ την Δευτέρα 29/12/2014 στις 09:30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

«Συντονιστικό Όργανο ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ»”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ